23-08-08

Biden running mate van Obama

13:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

Obama kiest Biden als VP

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft senator Joe Biden van Delaware gekozen als running mate.

Met die keuze lijkt Obama te reageren op de voornaamste kritiek die hij van de Republikeinen krijgt: gebrek aan politieke ervaring. Obama zou vergeleken met zijn rivaal John McCain vooral te weinig ervaring hebben met buitenlandse zaken en defensie. 

De 65-jarige Joe Biden heeft veel ervaring. Hij is voorzitter van de Commissie van
Buitenlandse Zaken van de Senaat en al 35 jaar senator. Hij is daarmee één van de afgevaardigden die het langst in de Senaat zitten. 

Veel ervaring
Eerder was de running mate hoofd van de senaatscommissie van
Justitie. Hij had toen wetgeving tegen de georganiseerde misdaad in zijn portefeuille, het benoemen van de hoogste Amerikaanse rechters en grondwetzaken.

Biden heeft twee keer zelf een gooi gedaan naar het presidentschap: in 1988 en vorig jaar. In januari stapte hij uit de race na een teleurstellend resultaat in Iowa.

11:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Obama licht aanhangers in per sms

 Obama Text Message Announcing Biden as his VP by brownpau.

10:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Joe Biden running mate Obama

Barack Obama heeft de senator van Delaware, Joe Biden, gekozen als zijn running mate. Dat hebben de Amerikaanse media gemeld. De naam van de 65-jarige Joe Biden wordt al enige tijd genoemd als belangrijkste kandidaat.

Obama maakt vandaag officieel bekend met wie hij de verkiezingen op vier november ingaat. Naast Joe Biden worden ook gouverneur Tim Kaine van Virginia en senator Evan Bayh genoemd. Maar zij hebben al laten weten dat hun kans klein is om te worden gekozen.

Als Obama de presidentsverkiezingen van de Republikein McCain wint, dan zou Joe Biden de vice-president worden.

09:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Barack Obama kiest Joe Biden als running mate

decoration

08:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

22-08-08

Obama ad: "Seven"

21:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Obama pakt McCain hard aan op zijn huizen

Hoe kan John McCain een goed economisch beleid voeren als hij niet eens weet hoeveel huizen hij heeft? Dat vroeg de Democratische presidentskandidaat Barack Obama zich af op een verkiezingsbijeenkomst in Chester, Virginia.

Obama deed de uitspraak naar aanleiding van een opmerking van McCain in een interview. Die kreeg de vraag hoeveel onroerend goed hij bezit. Waarop McCain enigszins verrast antwoordde: "Ik denk... Ik zal ervoor zorgen dat mijn team hierop terugkomt bij u." Dat maakt volgens Obama duidelijk dat zijn rivaal geen voeling heeft met de economische problemen van veel Amerikanen.

Volgens een website zouden McCain en zijn rijke vrouw Cindy trouwens zeker zeven huizen bezitten, waaronder de familieranch in Arizona.

13:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

21-08-08

Dubieuze peiling zet McCain op voorsprong

decorationJohn McCain ligt in een peiling van het onderzoeksbureau Zogby 5% voor op Barack Obama. Mochten het vandaag verkiezingen zijn kreeg Senator McCain 46% van de stemmen, terwijl senator Obama het met 41% moet stellen, aldus Zogby.

Maar de waarde van deze peiling wordt zwaar in twijfel getrokken. Twee dagen eerder had Zogby immers een peiling gepubliceerd waarin Obama 3% voorlag op McCain (43% versus 40%).

Volgens Zogby heeft McCain dus op twee dagen tijd een ahterstand van 8% goed gemaakt. Amerikaanse politiek analyst David Moore schiet met scherp op Zogby wegens de ongeloofwaardigheid van deze verschuiving en de ondoorzichtige werkwijze van Zogby.

Kwatongen beweren ook dat de "ongunstige" peiling vlak voor de Democratische Conventie geen toeval is. Bedoeling is om twijfel te zaaien in de Democratische rangen. Uiteindelijk dient er nog gestemd te worden tussen Obama en Hillary Clinton tijdens de Conventie...

 

18:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)