24-08-08

Democraten zijn klaar voor hun Conventie

Morgen start de Democratische Conventie. Tijdens deze Conventie zullen de Democraten Barack Obama officieel verkiezen tot hun presidentskandidaat. Obama zelf zal tijdens deze Conventie ook zijn aanvaardingsspeech geven.

20080820dnc_004 by Barack Obama.20080820dnc_010 by Barack Obama.20080820dnc_005 by Barack Obama.

17:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Obama ad: "Hope For America: Obama/Biden '08"

12:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Barack Obama en Joe Biden in Springfield, Illinois

 20080823-IMG_5470 by Barack Obama.20080823-IMG_5260-1 by Barack Obama.

11:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Eerste speech Joe Biden als VP Obama in Sprinfield, Illinois

10:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Obama stelt Joe Biden voor in Springfield, Illinois

09:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Obama introduceert Joe Biden

decorationDe Democratische presidentskandidaat Barack Obama en zijn kersverse vice-presidentskandidaat Joe Biden hebben voor het eerst samen opgetreden. Obama maakte vrijdagnacht zijn running mate bekend. De twee verschenen, toegejuicht door een grote menigte, voor het voormalige State Capitol in Springfield, Illinois.

Daar maakte Obama ruim anderhalf jaar geleden zijn kandidatuur bekend voor het presidentschap. Het was ook de plaats waar Abraham Lincoln ooit werkte. Obama vergelijkt zichzelf graag met de president die de Amerikaanse unie tijdens de Burgeroorlog in de negentiende eeuw bijeen wist te houden, en de geschiedenis in is gegaan als een president die het land weer verenigde.

"Maandenlang heb ik gezocht naar een leider die de uitdagingen van Amerika goed ziet. Vandaag ben ik teruggekomen naar Springfield omdat ik die leider heb gevonden", zei Obama bij de introductie van Biden. "Biden is een leider die klaar is om het over te nemen als president', zo zei Obama, verwijzend naar de belangrijkste rol van de nummer twee, president worden als nummer één onverhoopt iets overkomt.

Verandering
Volgens Obama staat de senator van Delaware net als hij voor verandering, ondanks dat Biden meer dan dertig jaar in de Senaat zit. "Biden bracht verandering in Washington, maar Washington veranderde hem niet", aldus Obama. Biden is in de ogen van Obama een "man met opvallende staat van dienst en met een fundamenteel gevoel van fatsoen".

Tijdens zijn eigen toespraak stapte Biden direct in de rol die traditioneel voor running mates is weggelegd: het aanvallen van de tegenstander om zo de kandidaat presidentieel te kunnen laten overkomen.

Biden opende direct de aanval op Obama's Republikeinse tegenstander McCain. Hij vroeg zich af aan welke keukentafel McCain zou plaatsnemen om zijn eigen economische toekomst eens door te nemen. Het was een sneer naar McCain onhandige opmerking dat hij niet precies weet hoeveel huizen hij bezit.

Obama maakte de keuze van Biden vanochtend vroeg bekend met een sms-bericht aan zijn aanhangers. Aan de keuze waren weken van speculatie voorafgegaan. Biden was één van de kandidaten voor de tweede plaats op het Democratische ticket, naast Evan Bayh, senator uit Indiana, en Tim Kaine, gouverneur van Virginia. Zij zeiden vrijdagavond dat zij geen kandidaat zouden worden voor het vice-presidentschap.

08:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

23-08-08

Hillary Clinton: Biden is sterke en ervaren leider

Hillary Clinton, de vroegere rivale van Barack Obama voor de Democratische investituur bij de Amerikaanse verkiezingen, is blij met Obama's keuze voor Joe Biden als running mate. Biden is volgens Clinton "een uitzonderlijk sterke en ervaren leider".

Joe Biden, de voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken in de Amerikaanse Senaat, zal volgens Clinton "een dynamische en vastberaden vicepresident zijn die senator Obama zal helpen om het presidentschap binnen te halen en het land te regeren". "Met de keuze voor mijn collega en vriend, senator Joe Biden, als vicepresident, slaat senator Obama verder in op de weg van de beste tradities van het vicepresidentschap en kiest hij voor een uitzonderlijk sterke en ervaren leider en een toegewijd functionaris", aldus Hillary Clinton.

17:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Gemengde reacties in Amerikaanse media op Biden

Amerikaanse media benadrukken zaterdag de zwakke punten van senator Joe Biden, die door de Democratische presidentskandidaat Barack Obama is gekozen als 'running mate'. Maar ze wijzen er ook op dat Biden de zwakke plekken van Obama kan aanvullen.

Volgens The New York Times staat Biden erom bekend dat hij praatziek is en geneigd is dingen te zeggen waardoor hij in de problemen komt. De krant herinnert de lezers eraan dat Biden vorig jaar nog zei dat Obama ,,nog niet klaar is'' voor het presidentschap.

The Washington Post prijst enerzijds de verbale kracht van Biden, maar schrijft ook dat de neiging van Biden om ,,uit de heup te schieten'' het campagneteam van Obama zorgen moet baren. ,,Een bekwame spreker'', die vaak wordt bespot omdat hij breedsprakig is, aldus The Los Angeles Times.

,,Persoonlijke charme''

USA Today wijst op de ,,persoonlijk charme'' van de 65-jarige Biden, die zes keer is gekozen als senator van de staat Delaware ,,door zijn vermogen persoonlijk contact met zijn kiezers te maken''.

De digitale krant Opinio schrijft dat Biden de zwakke plekken van Obama aardig kan opvullen. Maar het campagneteam zal ook ,,slapeloze nachten'' hebben over wat Biden op een gegeven moment kan zeggen.

15:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)