21-03-07

Obama houdt gelijke tred met Clinton

Rasmussen ReportsIn de meest recente peiling van Rasmussen lopen Barack Obama en Hillary Clinton verder weg van hun Democratische concurrenten. Clinton blijft nog steeds aan de leiding met 35%, Obama volgt op 30%. Eén maand terug kon Clinton rekenen op een steun van 28%, Obama had 24% aanhangers achter zich. In vergelijking met één maand terug loopt Clinton dus wel 1% uit op Obama, maar een fundamenteel verschil is dit niet. Obama doet het dus verre van slecht en slaagt erin om gelijke tred te houden met Clinton. Bovendien behaalt hij met 30% zijn tot nu toe hoogste score in een Rasmussen raport. De andere Democratische kandidaten kunnen alleen maar toekijken. De meest dichte concurrent is John Edwards. Hij blijft ter plaatse trappelen op 11%.

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (20)

20-03-07

Obama in Oakland

 

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

19-03-07

Slecht nieuws: Rove positief over Obama

De rechterhand van president Bush, Karl Rove is onder de indruk van Barack Obama. Hij vindt hem charismatisch en een sterk figuur. Of dit goed nieuws is valt echter te betwijfelen. Rove staat niet alleen bekend als een meestercijferaar inzake kiesuitslagen, hij is evenzeer iemand die niet vies is van dubieuze technieken om zijn tegenstanders onderuit te halen. Dat Obama nu plots in het vizier komt van Rove is zeker geen toeval. De charismatische Obama spreekt immers de passieve kiezers zeer sterk aan. Dit zijn mensen die vroeger niet gingen stemmen. Een dergelijke kandidaat verontrust Rove omdat die zijn strategie doorkruist. Bush won immers de verkiezingen omdat Rove erin slaagde de rechtse christelijke kiezers warm te maken toch te gaan stemmen en te kiezen voor Bush. Hierdoor verschoven enkele cruciale staten naar Bush. Wanneer Obama echter een omgekeerde mobilisering kan realiseren dan is dat slecht nieuws voor de Republikeinen. En ook voor Rove die droomt van een onafgebroken regime van Republikeinse presidenten. Het lijdt geen twijfel dat hij er alles zal aan doen om dit te verhinderen. Obama en zijn team kunnen zich maar beter op alles voorbereiden.

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

15-03-07

Obama scoort beter dan Clinton

Uit een peiling van Rasmussen blijkt dat Barack Obama beter scoort bij het grote publiek dan Hillary Clinton. Meer bepaald op het onderdeel voorstand versus tegenstand. Daaruit blijkt dat 55% van de kiezers zich wel zou kunnen vinden in een stem voor Obama, Clinton behaalt hier 50%. Maar het grote verschil wordt gemaakt in de negatieve kant. Daar zegt 37% van het kiespubliek zich niet te kunnen inbeelden een stem te geven aan Obama, terwijl dit bij Clinton oploopt tot 48%. Obama kan dus een positieve kloof slaan van 18%, bij Clinton is er tussen de voor en tegenstanders amper een verschil van 2%. Met dit resultaat scoort Obama het best van alle Democratische kandidaten. Vergeleken met de Republikeinse kandidaten stelt zich echter een groot probleem. Johan McCain behaalt een score vergelijkbaar met die van Obama: 56% pro en 37% contra. Maar Rudy Giuliani steekt er met kop en schouders bovenuit: 70% pro en slechts 27% contra. Er is nog veel werk aan de winkel voor de Democraten indien ze willen verhinderen dat de volgende president opnieuw een Republikein wordt.

11:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

14-03-07

Community kick off Barack Obama

Hope Action ChangeOp zaterdag 31 maart organiseert Barack Obama een "Community kick off". Op deze dag zal hij in debat gaan met een groep mensen. Niets bijzonders zo lijkt het, maar niks is minder waar. Dit debat zal doorgaan bij een familie in Iowa en zal live te volgen zijn via www.barackobama.be. Bedoeling is dat zoveel mogelijk Amerikanen via het internet deze discussie thuis meevolgen, samen met familie, buren en vrienden. Mensen die over geen internet beschikken kunnen via de telefoon ook meevolgen.

12:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

11-03-07

Barack TV: Obamania in Texas 

DIV

10:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

10-03-07

Clintons op valreep ook naar Selma

De komst van Barack Obama naar Selma stond al weken vast. De Clintons besloten echter op de valreep ook aanwezig te zijn. Deze zet is zeker en vast ingegeven door de verontrustende peilingen (voor Hillary) dat Obama haar met rasse schreden nadert. Zeker bij de Afro-Aziatische kiezer is Obama aan een sterke opmars bezig. Eerst zou Hillary alleen gaan naar Selma, maar al gauw had ze door dat de aanwezigheid van Bill ook noodzakelijk was. Hij is als oud president nog steeds zeer geliefd bij de zwarte kiezers. Slim als Hillary is werd Bill verzocht om mee te gaan naar Selma. Resultaat was dat vooraan in de mars zowel Barack Obama als de Clintons liepen. Is dit een voorafspiegeling van de toekomst? Het is zeker niet denkbeeldig dat beide kandidaten tot elkaar veroordeeld zullen zijn om in tandem naar de kiezer te gaan teneinde de Republikeinen uit het Witte Huis te verjagen.  

11:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

09-03-07

Barack Obama schittert in Selma

<p>Presidential candidate Senator Barack Obama (D-IL) speaks during the 42nd Annual Commemoration of the 1965 Selma-Montgomery Voting Rights March at Brown Chapel African Methodist Episcopal Church in Selma, Alabama, March 4, 2007. REUTERS/Tami Chappell</p>Jaarlijks wordt in Selma de mars herdacht van 7 maart 1965. Tijdens deze mars werden 600 demonstranten voor gelijke rechten op een brutale wijze uiteen geslagen door een blanke politiemacht. De beelden op televisie veroorzaakten een schok in Amerika. Kort daarna tekende  president Lyndon Johnson de Voting Rights Act, een wet die Afro-Amerikanen politieke rechten verschafte. Dit jaar was de herdenking aan zijn 42° editie en ook nu gaat het nog steeds om hetzelfde thema van toen: de stem van de zwarten. Een kolfje naar de hand van Barack Obama. Hij had zijn komst naar Selma al weken geleden aangekondigd en was de belangrijkste spreker tijdens de dienst in de Brown Chapel Church. Van daaruit begon 42 jaar geleden de historische mars. De boodschap van Obama was duidelijk en geloofwaardig: "Het is dankzij Selma dat ik hier sta. Dit is de plek van mijn wording. Ik ben de vrucht van uw werk, van uw beweging."

10:45 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)