23-07-10

Obama biedt excuses aan

Barack Obama heeft gebeld naar Shirley Sherrod, tot voor kort hoofd van het ministerie van Landbouw in de staat Georgia. Hij belde haar om z’n excuses aan te bieden. De zwarte Sherrod was gedwongen om ontslag te nemen omdat ze in opspraak geraakt was door een video-clip van een toespraak van haar die via internet verspreid is. In de video geeft ze toe dat ze in de jaren tachtig een blanke boer met opzet benadeeld heeft. Dit leidde tot een storm van kritiek en ze werd gedwongen tot ontslag. 

Maar al snel blijkt dat er selectief geknipt is in de video. Sherrod realiseert zich, door de confrontatie met de blanke boer, dat ras er niet toe doet. Het is voor haar een kwestie van arm tegen rijk. Niet lang erna duikt ook de boer, Roger Spooner, op die haar verdedigt. Hij zegt dat ze voor hem van onschatbare waarde is geweest.

De verantwoordelijke minister, Vilsack, biedt openlijk z’n verontschuldigen aan, en zegt dat hij voor Sherrod een nieuwe baan heeft. Zij weet echter nog niet of ze op het aanbod zal ingaan. Ze wil ook graag een gesprek met Obama. Amper 24 uur na haar verklaring belde Obama haar op om zich te verontschuldigen en naar haar verhaal te luisteren.

14:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.