27-04-10

Gewapende man gearresteerd nabij vliegtuig Obama

In de Amerikaanse staat North Carolina is een gewapende man opgepakt op de parking van de luchthaven waar Barack Obama met Air Force One zou opstijgen. Hij reed met een auto met een sirene en knipperlichten zoals op een politiewagen en vroeg een agent of hij Obama zou kunnen zien. Obama zou op de luchthaven vertrekken richting West Virginia om er de herdenking van 29 overleden mijnwerkers bij te wonen. De gewapende man kwam nooit echt in de buurt van het toestel van Obama. Hij werd meegenomen voor ondervraging. De 23-jarige Joseph Sean McVey werd opgepakt voor het bezit van wapens in het openbaar. Zijn wagen was uitgerust met camera- en radiomateriaal zoals in politiewagens. Hij vertelde de agenten dat hij wist dat de president in de stad was en hij wou hem graag ontmoeten.

21:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

Een stap dichter bij een wereld zonder kernwapens

decorationObama heeft de internationale top rond nucleaire veiligheid tot een positief einde gebracht. Er werden afspraken gemaakt rond de beveiliging van nucleair materiaal. Zo is de wereld een stuk veiliger gemaakt. Op de persconferentie werd Obama ook gevraagd naar het nucleaire programma van Iran en de onduidelijke Chinese houding rond het opleggen van sancties. Obama herhaalde dat er snel en krachtig moet opgetreden worden tegen Iran. Sancties kunnen volgens hem aan Iran duidelijk maken dat het land meer te verliezen dan te winnen heeft bij het ontwikkelen van nucleaire wapens. Wat China betreft, benadrukte Obama dat China bereid is om mee te werken aan een nieuwe VN-resolutie met sancties.

20:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

09-04-10

Laatste voorbereidingen voor ondertekening van het START-verdrag

P040810PS-0384 by The White House.P040810PS-0323 by The White House.P040810PS-0776 by The White House.

15:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

Obama en Medvedev tekenen nieuw START-verdrag

P070609CK-0275 by The White House.

Barack Obama en de Russische presdient Medvedev hebben in Praag een nieuw Start-verdrag ondertekend. Dit verdrag vermindert de operationele kernkoppen voor langeafstandsraketten met een derde. Ook het aantal lanceerinstallaties wordt beperkt tot maximum 800. Ongeveer een jaar geleden had Obama in de Tsjechische hoofdstad zijn droom van een kernwapenvrije wereld uitgesproken. Nu realiseert hij een eerste stap. Obama beklemtoonde na de ondertekening dat het verdrag een belangrijke stap vooruit is, maar dat het niet meer is dan een stap op een langere reis. Obama hoopt de discussies met Rusland te kunnen voortzetten over de verdere vermindering van zowel strategische als tactische wapens. Obama zei ook dat de VS en Rusland de verslechtering van hun bilaterale relaties een halt hebben toegeroepen.

14:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

01-04-10

Obama bezoekt troepen in Afghanistan

19:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)