21-01-10

Obama erkent fouten na verlies Senaatszetel in Massachusetts

In een interview met ABC reageerde Obama op het verlies van de Democratische Senaatszetel in Massachusetts. Hij erkende dat hij fouten heeft gemaakt.

Omdat zei dat hij zich zo op het juiste beleid en rationele beslissingen heeft geconcentreerd dat de Amerikanen een gevoel van verwijdering kregen. Obama wil vanaf nu beter tonen dat hij begrijpt wat er bij de mensen leeft. Obama analyseert ook waarom de Republikein Scott Brown won en het antwoord is eenvoudig. Brown maakte gebruik van dezelfde kiezerswoede over de economie en Washington die Obama ook de overwinning bezorgde. Mensen zijn boos en gefrustreerd, vertelde Obama, en daar betaalt hij nu de rekening voor.

Obama wil zijn gezondheidshervorming redden. Maar hij liet ruimte voor concessies. Obama wil snel samenkomen om rond de onderdelen waar er eensgezindheid over bestaat besluiten te nemen. Obama wil niet dat de Senaat snel over de gezondheidswet stemt voordat Scott Brown zijn zetel in kan nemen. De mensen in Massachusetts hebben gesproken, oordeelt hij en hij moet deel zijn van het proces. Brown heeft in zijn campagne gezegd de plannen voor de gezondheidszorg niet goed te keuren.

 

21:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (1)

Commentaren

Obama bereidt een wet voor, waarbij de banken van Wall street meer aan banden worden gelegd. Hier zien we meer een 'woedende' Obama. Ik denk dat dit nodig is, want niet zozeer de gezondheidswet intereseert de gemiddelde Amerikaan, maar de toestand van de economie, de gigantische werkloosheid, het schaamteloos gedrag van banken, die zich met belastinggeld verrijken...

Gepost door: Johnsatyricon | 22-01-10

De commentaren zijn gesloten.