28-08-09

Barack Obama kapot van dood Ted Kennedy

Ted Kennedy (77) overleed dinsdagavond in zijn woning in Hyannis Port, in de staat Massachusetts, aan de gevolgen van een hersentumor. Toen het nieuws Obama bereikte was hij er kapot van. Obama heeft veel immers veel aan Ted Kennedy te danken.

In de strijd om de Democratische nominatie koos Ted Kennedy namelijk de zijde van Obama en niet van Clinton. Kennedy wilde ook actief campagne voeren voor Obama, maar moest die plannen opbergen toen in mei vorig jaar bij hem een kwaadaardige hersentumor ontdekt werd. Hij zei toen dat hij in elk geval aanwezig zou zijn op de inauguratie van de eerste gekleurde president in januari, en dat was hij ook. Maar hij werd toen onwel tijdens het diner en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Barack Obama prees Kennedy als een groot leider en de grootste Amerikaanse senator van onze tijd. Ook vanuit Republikeinse hoek komen rouwbetuigingen voor Kennedy.

Als eerbetoon aan Ted Kennedy hieronder nog eens de magistrale speech van Ted Kennedy waarin hij samen met Caroline Kennedy zijn steun uitspreekt voor Obama als de presidentskandidaat voor de Democraten.

15:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (1)

27-08-09

Barack Obama brengt hulde aan Ted Kennedy

17:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

17-08-09

Toeschouwer wacht Barack Obama op met pistool

William Kostnic wachtte president Barack Obama op met een 9mm pistool.Barack Obama is ontsnapt aan een mogelijke ramp toen hij in Portsmouth uitleg kwam geven over zijn hervormingsplannen over de gezondheidszorg. Hij werd er opgewacht door een man met een geladen 9mm pistool en een protestbord waarop cryptisch te lezen stond dat het tijd is om de vrijheidsboom wat water te geven. De 400 veiligheidsagenten lieten hem begaan. Miljoenen tv-kijkers reageerden verbijsterd. Een politiechef gaf als uitleg dat volgens de wapenwet in New Hampshire dat mag, ook al omdat de man op privéterrein stond. De man zelf, ene William Kostnic, zegt dat iedereen het recht heeft om een wapen te dragen. Het incident in Portsmouth is koren op de molen van de groeiende groep Amerikanen die ervan overtuigd zijn dat Barack Obama zijn presidentschap niet zal overleven. Ze vrezen voor een Kennedy-scenario. Zeker omdat zijn huidskleur hem een extra dimensie geeft als doelwit, zeggen zelfs leden van de Amerikaanse Secret Service, die het leven van Obama met eigen lijf en leden moet beschermen.

17:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

16-08-09

Obama vecht terug in debat over gezondheidszorg

Barack Obama gaat de boer op om zijn hervormingsplannen voor de gezondheidszorg aan de bevolking uit te leggen. Obama zal dit doen met een serie 'townhall meetings'. In de eerste townhallmeeting in New drukte Obama de bijna tweeduizend aanwezigen op het hart zich niet te laten misleiden door tegenstanders die paniek zaaien'. Obama herhaalde dat hij een betaalbare zorg wil voor alle Amerikanen, inclusief de 47 miljoen mensen die op dit moment onverzekerd zijn. Zijn politieke tegenstanders roepen het schrikbeeld op van een onbetaalbaar en door de overheid geregeld zorgstelsel.

 

13:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

09-08-09

Obama hekelt absurde aanvallen tegen zijn hervormingen

12:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

Vuile Republikeinse campagne tegen hervorming gezondheidszorg

De strijd tegen Obama’s hervormingsplannen voor de gezondheidszorg is in volle hevigheid losgebarsten. Barack Obama heeft de Democratische leden van het Congres aangespoord om in hun eigen districten bijeenkomsten te organiseren waarin kiezers vragen over de hervormingsplannen kunnen stellen. Obama zal zelf ook op pad gaan om zijn plannen te verdedigen. Maar de Republikeinen zijn niet van plan om het debat aan te gaan. Ze richten hun pijlen op het bruut verstoren van de bijeenkomsten door het inzetten van protestanten. Op die manier willen ze de meetings vroegtijdig beëindigen en het debat onmogelijk maken.

De Republikeinen ontkennen dit maar er lekten al memo's uit vanuit het Republikeinse kamp die uitleggen hoe je deze meetings het best kan verstoren. De protesten worden financieel ook gesteund door verzekeringsmaatschappijen die schrik hebben inkomsten te verliezen als de plannen van Obama worden goedgekeurd. Ook Barack Obama zelf wordt niet gespaard. Zo duiken er overal foto's van Obama op die hem afbeelden als the Joker, de slechterik uit de Batman films.

De Republikeinen zetten dus hun politiek van persoonlijke aanvallen in plaats van inhoudelijk debat verder zoals ze dat de voorbije jaren deden verder. Zij vinden een betaalbare gezondheidszorg voor elke Amerikaan blijkbaar niet nodig. Peilingen wijzen wel uit dat een meerderheid van de Amerikanen nog altijd voorstander blijft van een betaalbare basisgezondheidszorg voor elke Amerikaan. Maar dat Barack Obama zware maanden tegemoet gaat is een zekerheid. Bill Clinton kreeg tijdens zijn presidentschap een gelijkaardige hervorming ook niet goedgekeurd. 

11:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

04-08-09

30 doodsbedreigingen per dag voor Obama

Amerikaanse presidenten moeten het erbij nemen: doodsbedreigingen. Maar Obama ontvangt er toch flink wat meer. Sinds zijn aantreden als president is het aantal doodsbedreigingen aan zijn adres gestegen met maar liefst 400%. Obama's voorganger, George W. Bush kreeg zo'n 3.000 bedreigingen per jaar, bij Obama zijn dat er ruim 10.000. De berekening komt van Ronald Kessler, een onderzoeksjournalist die zojuist een boek heeft uitgegeven over de Secret Service -de beveiligingsdienst van de Amerikaanse president en zijn familie. Volgens Kessler zou de beveiliging van Obama onvoldoende zijn.

14:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

03-08-09

Barack Obama leest 10 brieven per dag van Amerikanen

16:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)