09-08-09

Vuile Republikeinse campagne tegen hervorming gezondheidszorg

De strijd tegen Obama’s hervormingsplannen voor de gezondheidszorg is in volle hevigheid losgebarsten. Barack Obama heeft de Democratische leden van het Congres aangespoord om in hun eigen districten bijeenkomsten te organiseren waarin kiezers vragen over de hervormingsplannen kunnen stellen. Obama zal zelf ook op pad gaan om zijn plannen te verdedigen. Maar de Republikeinen zijn niet van plan om het debat aan te gaan. Ze richten hun pijlen op het bruut verstoren van de bijeenkomsten door het inzetten van protestanten. Op die manier willen ze de meetings vroegtijdig beëindigen en het debat onmogelijk maken.

De Republikeinen ontkennen dit maar er lekten al memo's uit vanuit het Republikeinse kamp die uitleggen hoe je deze meetings het best kan verstoren. De protesten worden financieel ook gesteund door verzekeringsmaatschappijen die schrik hebben inkomsten te verliezen als de plannen van Obama worden goedgekeurd. Ook Barack Obama zelf wordt niet gespaard. Zo duiken er overal foto's van Obama op die hem afbeelden als the Joker, de slechterik uit de Batman films.

De Republikeinen zetten dus hun politiek van persoonlijke aanvallen in plaats van inhoudelijk debat verder zoals ze dat de voorbije jaren deden verder. Zij vinden een betaalbare gezondheidszorg voor elke Amerikaan blijkbaar niet nodig. Peilingen wijzen wel uit dat een meerderheid van de Amerikanen nog altijd voorstander blijft van een betaalbare basisgezondheidszorg voor elke Amerikaan. Maar dat Barack Obama zware maanden tegemoet gaat is een zekerheid. Bill Clinton kreeg tijdens zijn presidentschap een gelijkaardige hervorming ook niet goedgekeurd. 

11:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.