24-07-09

Obama verdedigt hervorming zorgverzekering

decorationBarack Obama wil nog voor het einde van het jaar maatregelen nemen die moeten leiden tot een volwaardige zorgverzekering. Hij verdedigde zijn plannen tijdens een live uitgezonden persconferentie in prime time. De maatregelen houden een verlaging van de ziektekosten in en een vergroting van het bereik van de zorgverlening. Obama zei dat hij een grote overeenstemming in het Congres ziet om een hervorming door te voeren, maar dat nog een paar discussiepunten moeten worden uitgewerkt.

Obama zei in zijn toespraak dat het debat geen spel is en dat het ook niet om hem gaat, want hij heeft als president, samen met de leden van het Congres, een prima zorgverzekering. Hij bendadrukte dat het nu om de gewone Amerikanen gaat die de last moeten dragen van een probleem dat Washington al decennia niet oplost.

Obama heeft van een betaalbare zorgverzekering een topprioriteit gemaakt in zijn eerste jaar in het Witte Huis. Critici wijzen op de enorme kosten van de voorgestelde hervorming: zo'n 700 miljard euro. De president heeft zijn plannen de voorbije tien dagen ook hardnekkig gepromoot. Volgens analisten is dit de eerste grote test voor Obama's politieke slagkracht en moet nu duidelijk worden hoever hij wil gaan om zijn agendapunten waar te maken. 

15:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.