30-04-09

FBI valt flauw voor Obama

Tijdens Obama's speech voor de medewerkers van het FBI viel een man vooraan in de zaal flauw. De president nam onmiddellijk de rol van regisseur op zich en maakte hier en daar een grapje om het publiek gerust te stellen. Obama vroeg onmiddellijk om medisch personeel en leidde hen naar de plaats waar de zieke persoon zich bevond.

20:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

Obama blij met voormalig Republikein

De Republikeinse senator, Arlen Specter, is overgestapt naar de Democraten. Zijn partij werd hem te rechts. Deze overstapt vergroot de Democratische meerderheid tot 59 van de 100 senaatszetels. Dat is nog maar één zetel te weinig voor een ’supermeerderheid’ waarmee de Democraten elke wet kunnen doordrukken. Deze zetel lijkt ook in aantocht want de Democraten wachten nog op een zetel te goed uit Minnesota. Daar won de Democraat Al Franken. Over die uitslag, 312 stemmen verschil, wordt nog geprocedeerd, maar het ziet er steeds meer naar uit dat de Democraten die toch binnen zullen halen.

20:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

Obama woedend over rondvlucht Air Force One boven New York

De Amerikaanse president Barack Obama is bijzonder boos over de zeer lage vlucht die Air Force One en een straaljager maakten over New York. Het bleek te gaan om een fotoreportage van Air Force One, maar de paniek in New York was groot. Obama zei dat dit een vergissing was en dat het niet weer zal gebeuren. Obama zelf was vooraf niet op de hoogte van de actie.  Een dergelijke vlucht was ook gepland over het Witte Huis, maar die is geschrapt.  

17:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

27-04-09

Amerikanen geven Obama uitstekend rapport na 100 dagen

Het beleid van Barack Obama tijdens zijn eerste 100 dagen als president kan op veel steun rekenen bij de Amerikanen. Maar liefst 69% van de Amerikanen is tevreden over de manier waarop Obama de zaken aanpakt. Dat is de hoogste score sinds Ronald Reagan. De Amerikanen geven Obama goede punten voor de manier waarop hij de economie aanpakt. Twee derde van de Amerikanen staat ook achter zijn aanpak van het buitenlandse beleid. Een meerderheid keurt zijn benadering goed van de gezondheidszorg, de klimaatsverandering, belastingen en Cuba. 72% van de Amerikanen heeft een goede indruk van hun president. Zes op de tien meent dat hij zijn beloften inlost. Drie vierde van de Amerikanen ziet in Obama een "sterke leider" die "eerlijk en vertrouwenswaard" is in tijden van crisis. Het enige punt van verdeeldheid is het besluit van Obama om geheime documenten over het "ondervragen" van verdachten vrij te geven.

21:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

Obama: juristen wellicht vervolgd voor marteling, CIA niet

Barack Obama besliste vorige week dat CIA-medewerkers die foltertechnieken gebruikten bij ondervragingen, en meenden daarbij binnen de wet te handelen, niet zullen worden aangeklaagd. Maar juristen die onder Georges Bush de basis legden voor deze ondervragingstechnieken zullen wellicht wel worden vervolgd. Ook opperde Obama de mogelijkheid dat het Congres een onderzoek instelt naar de martelpraktijken waarvan de vorige regering wordt beschuldigd. Hij herhaalde ook dat er vooruit moet worden gekeken en waarschuwde dat het veiligheidswerk er hinder van zal ondervinden als de zaak te politiek beladen wordt. Maar als het Congres nadere rekenschap over de betreffende periode wenst, kan het een eigen onderzoek instellen, vindt Obama.

 

19:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

19-04-09

Speech Obama op top Amerikaanse landen

Speech Obama (deel 1)

Speech Obama (deel 2) 

23:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

VS en Venezuela halen banden aan

De Verenigde Staten gaan de terugkeer voorbereiden van hun ambassadeur naar Venezuela. Het besluit volgt op een aankondiging van de Venezolaanse president Hugo Chávez. Die zei op de Amerika-top in Trinidad en Tobago dat hij weer een ambassadeur naar de VS stuurt. Chávez was een felle tegenstander van de VS onder George Bush. De relatie tussen de landen is verbeterd na het aantreden van Barack Obama. Obama ligt veel beter omdat hij onder andere een andere relatie wil maken met Cuba.

22:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

18-04-09

Obama steunt Mexico in strijd tegen drugs

Obama heeft Mexico zijn steun toegezegd in de strijd tegen de drugscriminaliteit. Hij liet dat weten aan zijn Mexicaans college Calderon tijdens een kort bezoek op weg naar de top van de organisatie van Amerikaanse Staten op Trinidad en Tobago. Obama zei dat Amerika zich medeverantwoordelijk voelt omdat de drugskartels actief zijn in het grensgebied. Daarom wil hij de wetgeving voor de toevoer van wapens naar Mexico aanscherpen.

16:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)