04-02-09

Republikeinse senator Gregg wordt minister van Handel

decorationPresident Barack Obama heeft de Republikeinse senator Judd Gregg aangesteld als minister van Handel. Eerst was deze functie voor de Democraat Bill Richardson, maar deze laatste trok zich terug in verband met een onderzoek naar mogelijke corruptie.

Met de benoeming van Judd Gregg zijn er nu al drie Reublikeinen die deel uitmaken van de regering Obama. Zo behield Obama Robert Gates op defensie en benoemde hij Ray LaHood tot minister van transport. Het is duidelijk dat Obama ook hier zijn belofte om te besturen met Democraten én Republikeinen omzet in daden. Hopelijk zet het de Republikeinen in het Congres en de Senaat ook aan tot wat meer wil tot samenwerking. Obama onderneemt in ieder geval genoeg pogingen om de hand te reiken naar hen.

Gregg wil wel dat zijn vrijgekomen zetel voor New Hampshire in de Senaat niet naar een Democraat gaat, maar een Republikein. Het komt immers aan de (Democratische) gouverneur van New Hampshire toe om die zetel aan iemand toe te wijzen en de vrees van Gregg is dat die een Democraat zal aanduiden.

17:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.