30-01-09

Dresscode minder streng in het Witte Huis

De komst van Barack Obama in het Witte Huis betekent een aanpassing voor de medewerkers die daar werken. Zo is de dresscode niet zo streng als bij zijn voorganger George W. Bush. Zijn medewerkers moesten zich altijd aanmelden in pak met das. Obama staat erop dat de dresscode op zaterdag en zondag ’informeel zakelijk’ is. Hij voegde het voorbije weekend de daad bij het woord door een vergadering bij te wonen in pantalon met overhemd en trui.

Ook de dagelijkse routine van Obama wijkt sterk af van die van Bush. Obama gaat aan de slag om 9 uur, dat is twee uur later dan Bush, die ook vroeg ging slapen. Maar dat betekent niet dat Obama daarvoor nog niks heeft gedaan. Tegen 9 uur heeft hij al gefitnest, de kranten gelezen, met zijn gezin ontbeten en dochters Malia (10) en Sasha (7) klaargemaakt voor school. Ook 's avonds eet Barack Obama samen met zijn gezin. Daarna trekt hij zich terug in het Oval Office, waar hij vaak tot 22 uur documenten leest. Obama is volgens ingewijden heel tevreden thuis te kunnen werken. Na de slopende campagne waar hij veel van huis weg was is hij nu blij dat hij terug bij zijn kinderen woont en samen met hen kan eten.

Tenslotte is het in het Witte Huis ook letterlijk warmer geworden. Obama houdt ervan om de verwarming hoog te zetten. „Je kunt er nu orchideeën kweken", aldus zijn campagnestrateeg en huidig adviseur David Axelrod.

14:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.