05-01-09

Obama's in Washington

Barack Obama is weer een stap dichter bij het Witte Huis. De aankomend president is alvast naar Washington verhuisd, zodat zijn dochters vandaag de eerste schooldag na de kerstvakantie op hun nieuwe school kunnen meemaken.

Om de dochters Sasha (7) en Malia (10) buiten het oog van de camera's te houden, vlogen de Obama's gescheiden naar Washington. De kinderen en hun moeder Michelle arriveerden afgelopen zaterdagmiddag in de hoofdstad. Obama zelf voegde zich gistermiddag bij hen, nadat hij zich een dag eerder nog één keer had laten knippen door zijn vaste kapper in Chicago.

Voorlopig wonen de aankomend president en zijn gezin in het monumentale Hay-Adamshotel op een steenworp afstand van het Witte Huis omdat het gastenverblijf van het Witte Huis al was volgeboekt. Het uit 1928 daterende hotel huisvestte ooit de luchtvaartpionier Charles Lindbergh en de actrice Ethel Barrymore.

Het hotel heeft 145 kamers en de suites die Obama heeft gekozen, kosten minimaal 2000 dollar per nacht. Maar daarvoor heb je ook wel wat. Zoals eigen badjassen voor volwassenen kinderen en donzen dekbedden met Italiaans linnen eromheen. De kosten van dit verblijf worden betaald door een aantal rijke donateurs van de Obama's.

Etentje

Ondertussen wordt er in Washington met argusogen gekeken wie er in slaagt om de Obama's als eerste te eten te krijgen. Obama is vooralsnog op geen enkel uitnodiging ingegaan, uit vrees anderen voor het hoofd te stoten. Vooral van het eerste etentje zal een grote symbolische waarde uitgaan.

"Iedereen wil ze ontvangen, dus je moet het slim aanpakken", zegt Tammy Haddad, media-adviseur in Washington en daarom goed ingevoerd in de Democratische elite. Zij heeft een duidelijke tactiek: "De eerste stap is om aan te pappen met mensen die invloed hebben op Obama. Dan kun je een etentje geven ter ere van een van hun goede vrienden. Om die reden kan de president dan niet wegblijven." Woensdag is Barack Obama overigens al wel in het Witte Huis als hij op uitnodiging van president Bush een lunch heeft met alle nog levende oud-presidenten.

19:00 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.