05-01-09

Obama 'geëmotioneerd' bij vertrek uit Chicago

decoration
Aankomend president Obama heeft definitief zijn woonplaats Chicago verruild voor Washington. Obama zei "geëmotioneerd" te zijn bij het vertrek uit de plaats waar hij zijn vrouw leerde kennen, hun kinderen geboren werden en zijn politieke carrière begon.

“Ik had wel een brok in mijn keel toen ik het huis vandaag verliet”, zei Obama tegen de pers die met hem mee vloog naar Washington. “Het hele huis was leeg, het was wel zwaar. Het raakte me.”

Obama kreeg nog een cadeautje mee voor zijn oudste dochter. “Een vriendinnetje van Malia kwam een fotoalbum van hun tweeën brengen. Ze waren al vriendinnen sinds de peuterspeelzaal. Ik heb het doorgebladerd.” 

Michelle en de kinderen kwamen al eerder aan in de Amerikaanse hoofdstad om zich klaar te maken voor hun eerste dag op school vandaag.

Drukke agenda
Op weg naar Washington maakte Obama voor het eerst gebruik van één van de Air Force One vliegtuigen. De Amerikaanse luchtmacht heeft een aantal van dit soort Boeings 757-200. Alleen die van de zittende president heet officieel Air Force One, al zijn ze allemaal even luxe.

Obama bestelde een cheeseburger, friet en water bij de catering aan boord.

De aankomend president krijgt het meteen druk na zijn kerstvakantie. Vandaag wordt het nieuwe Congres beëdigd en de Democraten willen meteen aan het werk om een stimuleringspakket van naar verwachting ruim 700 miljard dollar door te voeren.

Obama hoopt met onder meer renovatieplannen voor oude overheidsgebouwen en infrastructuur drie miljoen nieuwe banen te scheppen.

18:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.