31-12-08

Blagojevich blijft Obama uitdagen

De Democratische gouverneur van Illinois, Rod Blagojevich, heeft dinsdag dan toch zelf een opvolger benoemd voor toekomstig president Barack Obama als senator voor de staat. Hij blijft daarmee zijn partij en Barack Obama uitdagen. De toekomstige president heeft in een communiqué al aangegeven dat hij Blagojevich' aanpak niet ziet zitten.

Tegen Blagojevich loopt een gerechtelijk onderzoek omdat hij ervan verdacht wordt de senaatszetel aan de hoogstbiedende te hebben willen verkopen. Zijn partijgenoten hadden hem daarom verzocht op te stappen en geen opvolger voor Obama aan te wijzen. Obama vindt dat Blagojevich zijn ontslag moet indienen als gouverneur.

Blagojevich geeft dus aan geen van die verzoeken gevolg en benoemde de 71-jarige zwarte Roland Burris tot opvolger van Obama. 'Laat de beschuldigingen tegen mij deze goede en integere man niet besmetten', aldus Blagojevich dinsdag op een persconferentie.

'Roland Burris is een goed persoon en een bekwaam dienaar van de staat, maar de Democraten kunnen geen beslissing aanvaarden van een gouverneur die beschuldigd wordt van corruptie', aldus Obama in een communiqué.

Burris, voormalig hoofdaanklager van de staat Illinois, heeft intensief gelobbyd voor de zetel, maar hij riskeert het kind van de rekening te worden. De Senaat, die na het vertrek van Obama geen enkele zwarte Amerikaan meer telt, zegt de benoeming van Burris niet te accepteren.

decoration

09:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

Commentaren

Ik wens je een ster aan de hemel!
Ik wens je een hand op je schouders!
Ik wens je een hart vol dromen.
Laat 2009 worden wat je er van verwacht
en dat ‘ t leven je toe lacht.

Een gezond en gelukkig 2009!
Liefs.
Mireille.

Gepost door: mireille | 31-12-08

De commentaren zijn gesloten.