22-12-08

Laatste vakantie voor Obama voor ambtsaanvaarding

decorationEen laatste adempauze voor zijn ambtsaanvaarding: de komende Amerikaanse president Barack Obama is gisteren voor een twaalfdaagse kerstvakantie gearriveerd in zijn geboortestaat Hawaii. Daar verblijft hij samen met zijn vrouw Michelle en hun beide dochters Malia (10) en Sasha (7) in een villa aan het exclusieve strand van Kailua op het eiland Oahu. Volgens mediaberichten zullen verschillende vrienden de Obama's gezelschap houden.

Verhuis naar Washington
De toekomstige 'First Family' zal op 1 januari naar Chicago terugkeren en beginnen met het pakken van hun koffers voor de verhuis naar Washington. Obama treedt in functie op 20 januari, maar eerder al zullen Malia en Sasha de lessen beginnen in hun nieuwe school in Washington D.C.

Obama zal tijdens zijn vakantie ook een privébegrafenisplechtigheid voor zijn overleden grootmoeder Madelyn Payne Dunham bijwonen. Ze had Obama samen met haar man grootgebracht en was aan de vooravond van de verkiezingsoverwinning van haar kleinkind op 86-jarige leeftijd gestorven.

18:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.