16-12-08

McCain verdedigt Obama

John McCain heeft het tegenover zijn eigen partij opgenomen voor zijn oud-rivaal Barack Obama. De Republikeinse partij valt Obama al een week aan over zijn vermeende contacten met de van corruptie beschuldigde gouverneur van Illinois, Rod Blagojevich. McCain vindt dat die aanvallen moeten stoppen.

In het programma This Week van de Amerikaanse zender ABC vroeg gastheer George Stephanopoulos McCain zijn mening over de tactiek van zijn partij.

“Elke dag wordt er een verklaring uitgegeven waarin staat dat het Obama-team alle contacten die ze met Blagojevich hebben gehad, openbaar moeten maken”, stelde de presentator, “Ze zeggen dat dit Obama’s belofte voor transparantie op te proef stelt, bent u het daar mee eens?”

Hoogste bieder
“Ik denk dat we op dit moment moeten samenwerken, niet alleen op dit punt, maar ook wat betreft de economie en hervormingen die nodig zijn,” antwoordde McCain.

“Bovendien,” zei hij, “dit soort dingen worden altijd bekend.”

Blagojevich wordt ervan beschuldigd de vrijgekomen senaatszetel van Obama aan de hoogste bieder te hebben willen verkopen. Omdat het Obama-team tegenstrijdige verklaringen gaf over of er onderhandeld was met Blogajevich, eisen tegenstanders volledige openheid van zaken van de aankomend president.

Boven tafel
McCain is het daar mee eens, maar ziet niet de noodzaak de duimschroeven aan te draaien: “De Obama campagne moet alle relevante informatie geven, dat doen ze vast. Ik weet niet wat de precieze relatie was tussen de gouverneur en de aankomend president, maar ik vertrouw erop dat alle informatie boven tafel komt."

De Republikeinse partij publiceerde juist vandaag nog een
internetspotje waarin ze vraagtekens zetten bij de verklaringen die Obama en zijn medewerkers tot nu toe over de zaak hebben gedaan.

18:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.