29-11-08

290.000 sollicitaties voor Obama

Het team dat de overgang voorbereid van president Bush naar president Obama, heeft in de drie weken sinds de Amerikaanse verkiezingen al 290.000 sollicitatiebrieven ontvangen, een absoluut record. Dat meldt de L.A. Times.


Ter vergelijking: George W. Bush kreeg in 2001 44.000 cv’s toegestuurd, Bill Clinton acht jaar eerder 125.000. Sommige adviseurs verwachten dat het uiteindelijke aantal ontvangen brieven voor Obama wel eens boven een miljoen uit kan komen.


De sollicitaties zijn vooral binnengekomen via de site change.gov, die Obama vlak na de verkiezingen lanceerde om zijn visie op zijn aankomende regering te promoten en daarvoor mensen te vinden.


Overspoeld
Ook worden leden van het overgangsteam massaal individueel benaderd. “Prachtig om te zien dat iedereen wil dienen”, zei een anoniem medewerker van Obama, die zijn naam weigerde te geven uit vrees opnieuw overspoeld te worden. “Voor degenen die alles moeten afhandelen, is het een beetje overweldigend.”


Sommige medewerkers hebben hun sporen op internet proberen uit te wissen om te voorkomen dat mensen hen e-mails sturen; pagina’s op netwerksites als Facebook worden op privé gezet. Een andere employé zei zijn moeder te hebben moeten instrueren hoe om te gaan met sollicitanten die hem via haar proberen te bereiken.


Uiteindelijk zullen een hoop mensen teleurgesteld moeten worden: er zijn maar zo’n 8000 banen te vergeven.

 

23:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.