17-11-08

Obama ontmoet McCain

John McCain, Barack ObamaBarack Obama en John McCain hebben elkaar vanavond in Chicago ontmoet. Het is de eerste ontmoeting sinds Obama McCain versloeg in de Amerikaanse verkiezingen, bijna twee weken geleden. De ontmoeting vond plaats in het kantoor van Obama.

Obama zei op McCain te rekenen om belangrijke wetgeving aangenomen te krijgen. “We zullen samenwerken om dit land weer op te knappen”, zei de aankomend president in een korte ontmoeting met de pers, voorafgaand aan het gesprek. Toen de pers aan John McCain vroeg hoe hij meende te kunnen helpen, werden de journalisten weggeleid.

De heren spraken verder achter gesloten deuren.

Beide politici hadden een vertrouweling bij zich voor de ontmoeting. Voor McCain was dat Lindsey Graham, senator uit South Carolina en een goede vriend. Obama had zijn nieuwe chef staf uitgenodigd, Rahm Emmanuel.

De Wall Street Journal schrijft vandaag dat Obama de steun van McCain goed kan gebruiken: “Obama heeft beloofd het partijpolitieke gekibbel achter zich te laten, daar heeft hij Republikeinse partners bij nodig. Senator McCain zou een belangrijk symbool zijn.”

Goede verstandhouding
John McCain, altijd al een pragmatist die met Democraten kan samenwerken, zou op zijn beurt gebaat zijn met een goede verstandhouding met de nieuwe president, om zaken waar hij zich voor inzet op de agenda te krijgen.

Ondanks dat Obama momenteel ook druk gesprekken voert met mogelijke ministers, zeiden medewerkers van Obama er niet van uit te gaan dat McCain een positie in zijn kabinet krijgt aangeboden.

22:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.