13-11-08

Obama wil alles weten van zijn medewerkers

Ambities voor een job in de regering-Obama? Bereid u dan maar voor op een uitgebreide vragenlijst. Met een zestigtal vragen op zeven pagina's hoopt het kabinet van Obama alles van u te weten - ook wat u liever verzwijgt.

Wat u wel op uw sollicitatiebrief mag achterwege laten zijn de snelheidsboetes van minder dan 40 euro. Maar of u thuis een wapen bewaart, moet u dan wel weer invullen. Net zoals een lijst van personen met wie u in de laatste tien jaar samenwoonde.

Wat waren uw laatste jobs? En hoeveel werd u ervoor betaald? Beschikt u over een lidkaart van een vereniging die andere bevolkingsgroepen discrimeert? President Obama wil het graag weten.

In het vragenformulier wordt ook gepeild naar uw digitale leven. Zo is men benieuwd naar de schuilnamen die u gebruikt op het internet, de blogs die u bijhoudt en op welke sociale netwerksites zoals Facebook u een profiel bijhoudt.

De laatste vraag overtreft al de rest: 'Heeft u weet van informatie over u of uw familie die u, uw familie of de president in verlegenheid kan brengen?'.

Wie hoopte na het invullen van deze vragenlijst te mogen aanschuiven aan de vergadertafel met de president, is eraan voor de moeite. De volgende stap is immers een persoonlijke doorlichting door de FBI.

20:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.