06-11-08

Obama gooit televisie van Bush uit slaapkamer

Barack Obama en zijn familie bereiden zich volop voor om over tien weken naar het Witte Huis te verhuizen. En daar horen doorgaans ook verbouwingswerken bij. Obama is van plan om de flatscreen tv van George W. Bush uit de beroemde Lincoln slaapkamer te gooien. Wie daar logeert, moet volgens Obama geen televisie kijken maar een boek lezen. En er zijn nog andere veranderingen op komst. Bijna iedere president laat in Washington een spoor achter dat niets te maken heeft met de problematiek van zijn tijd. Franklin D. Roosevelt bouwde een zwembad aan het Witte Huis, Dwight Howard zorgde voor een golfbaan en Bill Clinton maakte zichzelf een parcours om te joggen. Barack Obama is gek op basketbal en zal waarschijnlijk een overdekt basketbalplein laten aanleggen. HLN.BE blikt al even vooruit naar het nieuwe leven van de Obama's in Washington.

Zwarte Kennedy
Obama vindt basketbal een prachtige sport waar alle rassen gelijk zijn. Op de dag van zijn verkiezing ging Obama zelfs nog een balletje gooien. Het is misschien een vorm van bijgeloof, want Obama verloor ooit een voorverkiezing toen hij zijn partijtje basketbal vergeten was. In het Witte Huis zal hij elke ochtend beginnen op zijn persoonlijke plein.

Washington zal straks merken dat Obama aangekomen is. Verwacht wordt dat Obama de deuren van het Witte Huis zal openen voor beroemdheden en intellectuelen zoals George Bush dat zelden heeft gedaan. En First Lady Michelle Obama lijkt voorbestemd om een mode-icoon te worden zoals Jacqueline Kennedy. Obama wordt niet voor niets de zwarte Kennedy genoemd. Zelfs zijn twee dochters zouden opmerkelijk veel overeenkomsten hebben met de kinderen van JFK. Ze hebben al gezegd dat ze het "cool" vinden om naar het Witte Huis te verhuizen.

First Lady
De Obama's hebben nog een hoop te doen voor ze kunnen verhuizen. Zo moeten ze hun meubels nog kiezen uit de catalogus van het Witte Huis en die bestaat uit liefst 40.000 stukken. Voor kinderen is het huis een paradijs. Ze hebben zelfs hun persoonlijke bioscoopzaal. Michelle Obama kondigde al aan dat ze haar vet betaalde job zal opgeven om zich volledig op haar nieuwe taken in het Witte Huis te concentreren. Ze zal zich bijvoorbeeld bezig houden met vrouwenzaken in het beleid van haar man. Maar een eigen bureau, zoals Hillary Clinton tijdens de termijnen van echtgenoot Bill, heeft ze niet nodig. De concurrentie onder de First Ladies is overigens groot. Meestal beschuldigen ze elkaar van slechte smaak en willen ze het decor meteen veranderen. Laura Bush vond bijvoorbeeld dat Hillary Clinton een slechte huishoudster was en totaal geen smaak heeft. De zetels en de gordijnen moesten er onmiddellijk uit.

Kleur tapijt
Nu de eerste zwarte familie naar het Witte Huis trekt, zal het interieur van het huis er ongetwijfeld weer aan moeten geloven. Het interieur is belangrijk, want de Obama's zullen er toch minstens vier jaar verblijven. George Bush herinnert zich nog steeds de eerste beslissing die hij als president moest nemen. Iemand belde hem met de vraag welke kleur het tapijt in zijn bureau moest hebben. Ook buiten het Witte Huis zal in Washington veel veranderen. Obama zal waarschijnlijk minder vaak thuis blijven dan Bush, maar hij zal wel rekening moeten houden met extreem strenge veiligheidsmaatregelen.

19:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.