02-11-08

Obama opent de aanval op McCain in Arizona

20081101_Henderson_NV_Rally0058 by Barack Obama.Dat hij totaal geen medelijden heeft met zijn tegenstander is bekend, maar nu maakt Barack Obama het wel heel bont. John McCain moet nu zelfs z'n eigen staat Arizona verdedigen. Polls uit de staat laten een heuze nek-aan-nek race zien, en dat heeft Obama ook opgemerkt.

Volgens een gemiddelde van alle nieuwe peilingen kan McCain nu op 49% van de kiezers rekenen in Arizona, Obama op 44%. Hiermee kan McCain niet meer zeker zijn van een overwinning.

Ter vergelijking; in Illinois - de thuisstaat van Obama - staat McCain op 35%, Obama op 58%.

Om het nog erger te maken zal het campagneteam van Obama nu een lawine aan commercials uit gaan zenden in de staat.

Het is hier nu immers net zo spannend als in Ohio, Georgia en Colorado. Voor McCain is dit een heuze nachtmerrie, Obama ziet het als een uitdaging.

Een verlies in Arizona zou voor McCain een knockout betekenen. Een verlies in Georgia, Virginia of North Carolina trouwens ook, en als we naar de polls kijken is een kans hierop erg groot.

De laatste kandidaat die zijn thuisstaat verloor was Al Gore, in 2000. Tennessee - goed voor 11 kiesmanen - koos toen met 3,9% verschil voor George Bush. Als Gore zijn eigen staat had behouden was hij de nieuwe president, Florida zou er dan niet eens toe hebben gedaan.

Bron: Amerikablog.nl

11:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.