01-11-08

Obama zal met republikeinen regeren

20081025_Albuquerque_NM_Rally0877 by Barack Obama.De Democratische kandidaat voor het Witte Huis, Barack Obama, heeft woensdag verklaard dat er ook Republikeinen in zijn regering zullen zetelen al hij verkozen wordt tot president.

In een interview vroeg het televisiekanaal ABC of hij bij de samenstelling van zijn regeringsploeg rekening zal houden met de politieke achtergrond. Obama antwoordde dat hij 'absoluut' ook republikeinen rond hem wil hebben en niet enkel 'om een goede indruk te maken'.

'Republikeinen hebben goede ideeën voor verschillende onderwerpen. En u weet, ik ben zeer tevreden als ik goede ideeën kan stelen, van welke bron ze ook zijn', zei hij.

Obama verklaarde dat hij nog geen definitieve lijst van zijn mogelijke ploeg in het Witte Huis klaar heeft, maar dat hij 'een goed idee heeft' van personen die hij verkiest.

'Ik geef geen details maar ik kan u garanderen dat het zeer belangrijk is voor ons en voor de nationale veiligheid, om eenheid te creeëren'. Obama weigerde te zeggen of hij Robert Gates zijn functie als minister van Defensie zal terugbezorgen.

10:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.