28-10-08

Neonazi's wilden Obama vermoorden na bloedbad

decorationIn de Amerikaanse staat Tennessee zijn twee jonge neonazi's opgepakt omdat ze doodsbedreigingen hadden geuit tegen de Democratische presidentskandidaat Barack Obama. Ze wilden eerst 88 zwarten vermoorden, vervolgens veertien 'Afro-Americans' onthooofden en tot slot Obama doden.

Tientallen moorden
Het gaat om de 20-jarige Daniel Cowart uit Bells in Tennessee, en de 18-jarige Paul Schlesselman uit West Helena in Arkansas. Gerechtelijke documenten tonen aan dat de twee jongeren een wapenwinkel wilden overvallen. Ze wilden vervolgens tientallen moorden plegen in een school in Tennessee waar voornamelijk zwarte jongeren les volgen. Ook waren er plannen om de zwarte presidentskandidaat Barack Obama te vermoorden. Volgens verschillende Amerikaanse media is het nog niet duidelijk hoe ver de plannen van de twee gevorderd waren. Lees hier het volledige politierapport over het tweetal.

Pistolen gestolen
Cowart en Schlesselman ontmoetten elkaar een maand geleden via het internet. De neonazi's geloven sterk in 'White Power' en de skinhead-ideologie. Cowart had al een geweer gekocht en twee pistolen gestolen van zijn grootvader. Om hun bloederige raid uit te voeren, planden ze een aantal overvallen op banken voor de financiering van de aanval en op een wapenwinkel om nog een extra zwaar geweer te bekomen.

Aanslag
De aanslag op Obama zelf zagen de twee als een wilde aanval. Ze zouden zo snel mogelijk met hun auto richting Obama rijden en dan op hem schieten vanuit hun autoraam. Ze waren bereid te sterven tijdens de aanslag. Barack Obama is eerder al met de dood bedreigd en krijgt bescherming van de geheime diensten.

17:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.