14-10-08

Bill en Hillary Clinton op de bres voor Barack Obama

20081012_JRB_Scranton-49 by Barack Obama.Bill en Hillary Clinton hebben voor het eerst samen campagne gevoerd voor de Democratische presidentskandidaat Barack Obama. Met hun opmerkelijke optreden proberen de voormalige president en presidentsvrouw hun partijgenoot een nog grotere voorsprong te bezorgen tegenover rivaal John McCain.

De Clintons betraden gisteren het podium in Scranton in de staat Pennsylvania. Die plaats is niet toevallig gekozen. Pennsylvania is immers een staat uit de 'roestgordel', waar veel industriearbeiders werken die vaak de verkiezingsuitslag bepalen en in de voorverkiezingen duidelijk Hillary Clinton verkozen boven Barack Obama. Bovendien is Scranton de geboorteplaats van vicepresidentskandidaat Joe Biden, die zelf ook van de partij was.

"Deze verkiezing is te belangrijk om langs de zijlijn te blijven toekijken", gaf Bill Clinton als verklaring voor zijn optreden. "Net als vorige keer zal een Democraat de problemen die een Republikein achter liet moeten opkuisen."

Respectvolle campagne

Intussen lijkt John McCain het geweer van schouder te willen veranderen, nadat zijn resem persoonlijke aanvallen op Obama uit de hand dreigden te lopen door haatdragende reacties van tegenstanders van Obama. McCain wil een meer respectvolle campagne waarin hij onder meer op belastingsverlaging zal focussen.

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.