10-10-08

Publiek roert zich in aanvallen op Obama

De lastercampagne die de Republikeinse presidentskandidaat John McCain en zijn running mate Sarah Palin hebben ingezet op de persoon van Barack Obama lijkt zijn weerslag te hebben op hun aanhangers. De geheime dienst Secret Service is een onderzoek begonnen naar dreigementen die tijdens verkiezingsbijeenkomsten zouden zijn geuit, meldden Amerikaanse media donderdag.

Op een bijeenkomst in Florida eerder deze week zou een persoon in het publiek „doodt hem” hebben geschreeuwd toen Palin refereerde aan de vermeende vriendschap tussen Obama en de antioorlogsactivist Bill Ayers. Het was onduidelijk of de opmerking voor Obama, Ayers of beiden was bedoeld.

Ook viel het woord „verraad” toen Palin uithaalde naar de presidentskandidaat omdat die kritiek zou hebben gehad op het optreden van Amerikaanse troepen in Afghanistan. Palin zou niets hebben gedaan om de verbale aanvallen te stoppen en zou hebben gezegd: „jullie snappen het!”.

Tijdens een Republikeinse manifestatie in New Mexico schreeuwde een man „terrorist” toen McCain het publiek vroeg wie Obama nou eigenlijk is. De presidentskandidaat onderbrak kort zijn speech, het publiek lachte en vervolgens ging McCain gewoon verder met praten alsof er niets gezegd was.

De Democratische vicepresidentskandidaat Joe Biden heeft de persoonlijke aanvallen op Obama scherp veroordeeld, omdat ze volgens hem „gevaarlijke woede aanwakkeren” onder de aanhangers van McCain en Palin. Hun campagneteam heeft zich inmiddels gedistantieerd van de opmerkingen die zouden zijn gemaakt.

13:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.