06-10-08

Obama mept meteen terug

DSC_0098 by Barack Obama.Het team van McCain kondigde dit weekeinde aan dat zij Obama zullen aanvallen op zijn karakter en dubieuze relaties. Palin begon gisteren over zijn vermeende terroristenvriendschap. Maar nu de verrassing: Obama mept al terug voordat McCain goed aan wel met aanvallen is begonnen.

Zijn campagne gaat nieuwe aandacht vestigen op het Keating Five-schandaal waarbij McCain tussen 1989 en 1991 betrokken was. Met nog vier senatoren nam McCain donaties aan van spaarbankdirecteur Charles Keating. In ruil hielden de vijf toezicht tegen op Keatings corrupte handelen.

Obama zendt vanaf vandaag een tv- spotje uit waarin hij McCains optreden in de huidige bankencrisis in het licht van dit schandaal plaatst. Vannacht verstuurde zijn campagnemanager een e-mail met een link naar een internetfilmpje over de kwestie.

Obama reageert met de aanval op McCain-medewerkers die dit weekeinde meldden dat hun kandidaat de focus in de Amerikaanse verkiezingsstrijd deze week weer op Obama’s persoon wil richten. De laatste weken stond de verkiezingsrace geheel in het teken van de kredietcrisis. McCain, die door de kiezer minder dan Obama wordt vertrouwd op het punt van de economie, maakte hierdoor een val in de peilingen.

De Republikeinen hebben spotjes klaar liggen over Obama’s banden in Chicago met de veroordeelde vastgoedhandelaar Tony Rezko en de ex-oorlogsactivist Bill Ayers, die in de jaren zestig en zeventig bomaanslagen pleegde in de VS. Obama zat met Ayers in een liefdadigheidsorganisatie en ze doceerden aan dezelfde universiteit. Zaterdag gaf McCains vicepresidentskandidaat Sarah Palin een voorproefje door driemaal te stellen dat Obama „vriendjes is met terroristen die hun eigen land zouden aanvallen”.

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.