05-10-08

Rioolpolitiek Palin: "Obama bevriend met terroristen"

De Republikeinse vicepresidentskandidate Sarah Palin heeft de Democratische presidentskandidaat Barack Obama zaterdag ervan beschuldigd bevriend te zijn met terroristen.

Bomaanslagen
Palin verwees naar een krantenbericht waarin gesproken wordt over de band tussen Obama en Bill Ayers. Ayers is de stichter van de militante beweging Weather Underground, een groepering die gewelddadige acties voerde tegen de oorlog in Vietnam. De groep wordt ervan beschuldigd in de jaren '60 een reeks bomaanslagen te hebben gepleegd.

Volgens een artikel in de New York Times zouden de wegen van Ayers en Obama elkaar in Chicago gekruist hebben in de jaren '90. Ayers, die nu professor is aan de University of Illinois, en Obama zetelden naar verluidt samen in de raad van bestuur van een liefdadigheidsorganisatie.

"Rioolpolitiek"
Volgens Palin beschouwt Obama de VS als zo "imperfect dat hij vriendschappelijk omgaat met terroristen die hun eigen land als doelwit zouden nemen". Een woordvoerder van de Democratische Partij deed de aanval al af als rioolpolitiek.

De Republikeinen hopen met aanvallen op de persoon Barack Obama de winst alsnog naar zich toe te trekken. "Er is een tijd dat het nodig is om iemand zonder handschoenen aan te pakken en dat is nu", aldus Palin tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Colorado.

20:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.