25-09-08

Campagnemanager John McCain kreeg geld van Freddie Mac

Het lobbybedrijf van Rick Davis, de campagnemanager van de Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat John McCain, heeft geld ontvangen van de noodlijdende Amerikaanse hypotheekbank Freddie Mac. Die bank werd onlangs overgenomen door de overheid. Dat meldt de New York Times.

Freddie Mac zou sinds 2005 maandelijks 15.000 dollar overgemaakt hebben aan Davis Manafort, het lobbybedrijf van Rick Davis. In totaal zou zowat 500.000 dollar overgeschreven zijn als vergoeding voor consultancyopdrachten.

De betalingen liepen door tot het ogenblik waarop Freddie Mac werd overgenomen.

Dit nieuws valt bijzonder slecht voor John McCain, nu de financiële crisis een belangrijk thema is geworden in de race naar het Witte Huis. Zo zou het geld van Freddie Mac Rick Davis ertoe kunnen aanzetten invloed uit te oefenen op John McCain om als president beslissingen in het voordeel van de hypotheekreus te nemen.

Davis zei eerder al vanaf 2006 vakantie te hebben genomen bij zijn bedrijf en dus niet meer betrokken te zijn bij de dagelijkse leiding. Hij bleef evenwel aandeelhouder en kreeg dus ook dividenden uitgekeerd.

Het McCain-kamp zegt dat de informatie van de NYT 'vals' is en dat de krant pro-Obama zou zijn. Het tijdschrift Newsweek heeft de info evenwel bevestigd.

20:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.