24-09-08

Obama loopt uit op McCain

20080923_BO_FL_1-71-7 by Barack Obama.Barack Obama heeft in een recente peiling een grote voorsprong genomen op zijn rivaal John McCain. Volgens de Washington Post/ABC News-peiling krijgt Obama de stem van 52% van de landelijke kiezers en McCain 43%.

In de nadagen van de Republikeinse conventie, twee weken geleden, had McCain volgens dezelfde peiling nog twee procent voorsprong op Obama; 49-47. De daling in de peilingen zette voor McCain vorige week
in.

De onderzoekers wijzen naar de onrust op de financiële markten en het groeiende wantrouwen in de economie als de oorzaken van de stijging van Obama-kiezers. De helft van de ondervraagde kiezers zegt dat de economie en werk de belangrijkste thema's zijn bij de verkiezingen in november.

Meer dan de helft (53%) van de ondervraagden vertrouwen Obama om de economie aan te pakken, tegen 39% voor McCain. Vrijwel dezelfde verhouding geldt voor de vraag wie van de twee kandidaten de problemen met de grote financiële instellingen kan aanpakken: 51% voor Obama en 38% voor McCain.

18:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.