13-09-08

Obama start agressievere campagne

Na de herdenking van de aanslagen van 11 september is de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen vandaag een nieuwe fase ingegaan. De ploeg van de Democratische kandidaat Barack Obama heeft kennelijk besloten dat de handschoenen uit moeten om de voorsprong op de Republikeinse tegenstander John McCain terug te krijgen.

McCain digibeet
Een tv-commercial die het Obama-kamp vandaag lanceerde stelt McCain voor als een digibeet die geen voeling heeft met de huidige maatschappij. Het filmpje toont McCain in de jaren tachtig, met een pak en een bril die anno nu onflatteus overkomen. "In 1982 ging John McCain naar Washington", zegt een stem. "In de afgelopen 26 jaar is er veel veranderd, maar niet John McCain. Hij geeft toe dat hij nog steeds niet met een computer overweg kan en geen e-mails kan versturen."

Obama buurtwerker
Obama kwam ook terug op aanvallen uit Republikeinse hoek waarin laatdunkend wordt gedaan over zijn vroegere baan als buurtwerker in Chicago. Dat was "de beste opleiding die ik ooit heb gehad", zei hij.

16:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.