02-09-08

Obama: "Families buiten campagne houden"

De Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama vindt dat kinderen en gezinnen van kandidaten buiten de verkiezingscampagnes moeten blijven. Obama reageert daarmee op het nieuws over de tienerzwangerschap van de dochter van Sarah Palin, running mate van de Republikein John McCain.

"Laat mij hier zo duidelijk mogelijk over zijn. Iemands gezin, en in het bijzonder zijn of haar kinderen, hoort niet thuis in de politieke campagnevoering", aldus Obama volgens nieuwszender CNN.

"Dit is irrelevant en heeft niets meer te maken met Palins capaciteiten als gouverneur of als mogelijk vicepresident".

Tienerzwangerschap
Maandag doken op verschillende websites verhalen op dat de jongste zoon van Palin, in april geboren met het syndroom van Down, eigenlijk het kind van haar 17-jarige dochter Bristol is, en dus Sarahs kleinkind. Om de tienerzwangerschap van Bristol te verhullen zou Palin doen alsof het haar eigen kind is.

Later op de dag maakte Palin echter zelf bekend dat de ongetrouwde Bristol momenteel vijf maanden zwanger is
- daarmee werd ook duidelijk dat zij niet in april ook zwanger kon zijn.

Wroeten
Dat de Republikeinse presidentskandidaat afgelopen vrijdag de onbekende Palin aanwees als zijn 'running mate', kwam als een verrassing voor vele politieke analisten. Tientallen onderzoeksjournalisten - al dan niet in dienst van de Democraten - begonnen daarop te wroeten in het verleden van Palin.

Obama roept journalisten nu op verhalen als die van Bristols zwangerschap links te laten liggen. De zwarte senator stipt ook aan dat zijn moeder zelf maar 18 jaar was op het moment dat ze van Obama beviel.

21:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.