02-09-08

Barack Obama 8 procent voor op John McCain

De democratische kandidaat Barack Obama heeft volgens een peiling 8 procent voorsprong op zijn republikeinse rivaal John McCain: 48 procent tegenover 40 procent. De peiling is de eerste bevraging sinds beide kanidaten hun running mate bekend maakten. Voor de democratische conventie gaf hetzelfde peilingsbureau niet meer dan 3 procent voorsprong.

Gustav
De peiling benadrukt dat 71 procent van de ondervraagden bevestigen dat ze de democratische conventie hebben gevolgd op de televisie vorige week. De republikeinse conventie is gisteren van start gegaan in Sint Paul (Minnesota), maar met een ingekort programma omwille van orkaan Gustav die voor de kusten van Luisiana raast. De grote televisiezenders vinden de evolutie van de orkaan belangrijker dan de republikeinse conventie.

Onafhankelijke kiezers
Voor de democratische conventie haalde McCain nog 12 procent voorsprong op Obama bij de onafhankelijke kiezers. Nu haalt Obama 6 procent voorsprong op dat doelpubliek. De democratische kandidaat heeft ook het merendeel van de vrouwen achter zich (50 procent tegenover 36 procent).

22:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.