28-08-08

Joe Biden genomineerd als kandidaat-vicepresident

Joe Biden by DemConvention.Op de Democratische conventie in Denver werd afgelopen nacht senator Joe Biden genomineerd als kandidaat-vicepresident. Een dag voor zijn eigen aanvaardingstoespraak maakte ook Barack Obama een verrassingsoptreden.

Algemeen werd aangenomen dat Bidens aanvaardingstoespraak één lange aanval tegen John McCain en de Republikeinen zou worden. Dat bleek uiteindelijk mee te vallen.

Biden sprak over zijn bescheiden afkomst in Scranton, Pennsylvania, en legde de band met Obama, die in Hawaï in vergelijkbare economische omstandigheden opgroeide. "Barack Obama en ik legden een heel verschillend parcours af naar deze bestemming, maar we delen een gemeenschappelijk verhaal."

Meer van hetzelfde
De senator uit Delaware liet echter niet na om in de tweede helft van zijn toespraak uit te halen naar de Republikeinen. Een lange lijst van binnen- en buitenlandse dossiers passeerde de revue. Telkens was Bidens boodschap: na acht jaar Bush is McCain meer van hetzelfde.

Daarmee herhaalde hij de boodschap die er op deze conventie door zowat elke spreker is in gehamerd: tussen John McCain en de onpopulaire Republikeinse president George W. Bush is er geen verschil. Eén keer versprak Biden zich, toevallig of niet, door McCain George te noemen in plaats van John.

De Amerikaanse Droom glijdt langzaam weg, argumenteerde Biden, en Obama is de man die Amerika in ere kan herstellen.
"Herinnert u zich nog de tijd dat de wereld ons vertrouwde? Toen men naar ons keek voor leiderschap? Met Barack Obama als president zal men ons opnieuw vertrouwen en zullen we weer in staat zijn om te leiden."

Na afloop van Bidens speech maakte Barack Obama een onaangekondigde verschijning op het conventiepodium. Eerder op de dag was hij als eerste zwarte Amerikaan genomineerd als presidentskandidaat van één van de beide grote partijen.

Obama houdt donderdagnacht Belgische tijd zijn eigen aanvaardingstoespraak in het Invesco Field-stadion in Denver.

11:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

Commentaren

Hoe laat begint zijn speech vannacht, Belgische tijd. Weet ik hoe laat ik mijn wekker moet zetten.

Gepost door: Paul | 28-08-08

De commentaren zijn gesloten.