28-08-08

Bill Clinton spreekt steun voor Obama uit

080827 DemCon 5016 Jackson Solway by DemConvention.De conventie van de Amerikaanse Democratische Partij heeft ex-president Bill Clinton donderdagochtend (onze tijd) onthaald op een staande ovatie. Clinton sprak zijn steun uit voor de presidentskandidatuur van Barack Obama, zonder onder stoelen of banken te steken dat eerder zijn vrouw Hillary zijn voorkeur had.

Barack Obama is de man voor deze job!’, aldus Bill Clinton onder het gejuich van de congresgangers. De beleidsplannen van Obama zijn die van zijn Republikeinse rivaal John McCain ‘ver overlegen’, aldus Bill Clinton. Republikeinse presidenten hebben de VS verzwakt door hun unilateralisme, maar de 47-jarige Obama ‘is klaar om Amerika te leiden en het Amerikaanse leiderschap in de wereld te herstellen’.

Te jong
Clinton herinnerde eraan dat de Republikeinen ook in 1992, voor zijn eerste verkiezing tot president, zeiden dat de Democratische kandidaat te jong en onervaren was om het land te leiden. Dat werkte niet in 1992 en zal ook in 2008 niet werken, aldus Clinton.

‘Barack Obama weet dat Amerika niet in het buitenland sterk kan zijn zonder thuis sterk te zijn’, aldus Bill Clinton, die de Amerikaanse kiezers ‘wonderbare nieuwe banen’ in het vooruitzicht stelde.

09:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

Commentaren

Bill heeft gelijk! Ik ben heel blij dat Bill Clinton de voormalige interne strijd bij de Democraten overstegen heeft en hij er niet voor terugschrikt om nu de Democratische presidentskandidaat, die evenwel niet z'n vrouw is, te steunen. Bill heeft in de VS bij Democratische kiezers toch nog altijd veel aanzien en nu hij alvast getoond heeft Obama een goed alternatief te vinden voor z'n vrouw, zal de rest van de kiezers misschien volgen. Het is nu enkel nog wachten wat McCain hierop zal antwoorden en of hij dit niet af zal doen als 'gemakkelijke promotie vanwege een oude president'. Voor de toekomst van de VS lijken Obama en Biden me alvast veel betrouwbaarder en eerlijker dan McCain, van wie we, ook al wil hij dat zelf niet zeggen, waarschijnlijk nog 4 jaar een Bush-politiek krijgen (zoals blijkt als het op het standpunt rond buitenlandse politiek of energiebevoorrading aankomt).

Gepost door: Carli Cooreman | 28-08-08

De commentaren zijn gesloten.