26-08-08

Obama ontsnapt aan moordaanslag

Barack Obama is ontsnapt aan een moordaanslag. De politie in Denver heeft vier mannen aangehouden die van plan zouden zijn geweest om aanstaande donderdagavond toe te slaan. Een van de mannen heeft tijdens het verhoor toegegeven dat het plan was om de presidentskandidaat te doden.

Obama zou die dag tussen bijna tachtigduizend mensen in het voetbalstadion van Denver de Democratische conventie afsluiten met zijn acceptatiespeech. De bedoeling zou zijn geweest om met een geweer vanaf een hoog punt op meer dan zevenhonderd meter afstand van het stadion, de eerste kleurling die kans maakt op het Witte Huis te doden.

De politie kwam de mannen afgelopen zondag bij toeval op het spoor doordat een auto bij een verkeerscontrole de aandacht trok. In de auto werden twee krachtige langeafstandsgeweren aangetroffen, verrekijkers, walkietalkies, camouflagekleding en pruiken.

De politie onderzoekt of de verdachten werden gedreven door racistische motieven. Aanwijzing daarvoor is dat een van de verdachten bij zijn aanhouding een ring met een swastika droeg.Een van de verdachten sprong bij zijn aanhouding vanaf zes hoog uit een hotelkamer. Hij liep daarbij wonderbaarlijk genoeg slechts een gebroken enkel op.

De federale autoriteiten benadrukten gisteravond gehaast dat er geen veiligheidsproblemen zijn bij de conventie en dat Barack Obama en de duizenden conventiegangers veilig zijn.

17:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.