23-08-08

Gemengde reacties in Amerikaanse media op Biden

Amerikaanse media benadrukken zaterdag de zwakke punten van senator Joe Biden, die door de Democratische presidentskandidaat Barack Obama is gekozen als 'running mate'. Maar ze wijzen er ook op dat Biden de zwakke plekken van Obama kan aanvullen.

Volgens The New York Times staat Biden erom bekend dat hij praatziek is en geneigd is dingen te zeggen waardoor hij in de problemen komt. De krant herinnert de lezers eraan dat Biden vorig jaar nog zei dat Obama ,,nog niet klaar is'' voor het presidentschap.

The Washington Post prijst enerzijds de verbale kracht van Biden, maar schrijft ook dat de neiging van Biden om ,,uit de heup te schieten'' het campagneteam van Obama zorgen moet baren. ,,Een bekwame spreker'', die vaak wordt bespot omdat hij breedsprakig is, aldus The Los Angeles Times.

,,Persoonlijke charme''

USA Today wijst op de ,,persoonlijk charme'' van de 65-jarige Biden, die zes keer is gekozen als senator van de staat Delaware ,,door zijn vermogen persoonlijk contact met zijn kiezers te maken''.

De digitale krant Opinio schrijft dat Biden de zwakke plekken van Obama aardig kan opvullen. Maar het campagneteam zal ook ,,slapeloze nachten'' hebben over wat Biden op een gegeven moment kan zeggen.

15:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.