15-08-08

Symbolisch stemmen over Clinton

Untitled7 by Barack Obama.Hillary Clinton zal op symbolische wijze naar voren worden geschoven op de Democratische conventie later deze maand. Dat zijn de campagneteams van Clinton en Obama overeengekomen. Clinton kwam vorige week met het idee tijdens een bijeenkomst met supporters.

Obama, die de Democratische kandidaat is, zou zelf hebben aangedrongen om Clinton een prominente rol te geven op de conventie. Obama won de voorverkiezingen van Clinton na een lange, uitputtende strijd.

Clinton zelf schaarde zich na haar verlies achter Obama, maar veel van haar aanhangers konden het verlies maar moeilijk verkroppen, ondanks dat de voormalige first lady had opgeroepen om Obama te steunen.

Met de symbolische stem op het congres in Denver willen Clinton en Obama de eenheid van de Democratische partij benadrukken.

Het is overigens niet ongebruikelijk dat er op de conventies gestemd wordt over andere kandidaten dan de winnaar van de voorverkiezingen. Wat wel nieuw is, is dat er voor het eerst over een kandidaat gestemd wordt die al openlijk de steun heeft uitgesproken voor de genomineerde.

17:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.