14-08-08

Vroegere Republikeinen steunen Democraat Obama

Twee vroegere Republikeinse parlementsleden hebben dinsdag aangekondigd dat ze een groep oprichten ter ondersteuning van de Democratische presidentskandidaat Barack Obama.

Jim Leach, die Iowa vertegenwoordigde in het Congres tussen 1977 en 2007, en voormalig senator van Rhode Island Lincoln Chafee staan aan de basis van dit initiatief dat "miljoenen Republikeinen en voormalig Republikeinen" moet verzamelen rond Obama. Rita Hauser, die raadgever was in het Witte Huis tussen 2001 en 2004, staat ook aan de wieg van deze groep "Republikeinen voor Obama". Zij legde tijdens een telefonische persconferentie uit dat het "moeilijk is om je uit te spreken tegen de presidentskandidaat van jouw partij (John McCain nvdr), maar dat het belang van het land de overhand heeft". "We hebben het leiderschap van Barack Obama nodig", zei Jim Leach. Lincoln Chaffee meende dat Obama de capaciteit heeft om de Amerikaanse geloofwaardigheid te herstellen en dat hij gematigde Republikeinse waarden bezit.

De "Republikeinen voor Obama" gaan "de komende dagen" een website lanceren waar Republikeinen of voormalig Republikeinen elkaar kunnen terugvinden en ideeën uitwisselen. De Republikeinse kandidaat John McCain trekt ondertussen ook oud-Democraten aan waaronder de onafhankelijke senator Joe Lieberman, die running-mate was van Al Gore in 2000.

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.