08-08-08

Clintons vormen molensteen om nek Obama

Uit een nieuw spotje van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain blijkt duidelijk dat de verkiezingsstrijd tegen Hillary Clinton een last is voor Barack Obama. Het spotje toont een fragment waarin Clinton uithaalt naar Obama.

In het spotje, dat alleen op internet te zien is, is een televisiefragment zichtbaar waarin Hillary Clinton het volgende zegt: ‘Ik ken Senator John Mccain als een man die een leven aan politieke ervaring meebrengt naar het Witte Huis. Senator Obama heeft in 2002 een keer een speech gegeven.’

Beste reclame
Het fragment waar het om draait, dat dateert uit de felle verkiezingsstrijd om de Democratische nominatie, vat heel goed samen waarom Amerikanen op McCain horen te stemmen, zegt een woordvoerder van de Republikeinse Senator. ‘We hadden het zelf niet beter
kunnen zeggen.’

In de advertentie zijn naast Clinton ook andere bekende Democraten te zien, die allen hun waardering uitspreken voor de Republikeinse kandidaat.

Molensteen
De vrees dat de lange en soms vuile verkiezingsstrijd tegen Hillary Clinton de Democratische kandidaat Obama tegen John McCain zou kunnen opbreken, lijkt waarheid te worden. De beide Clintons vormen een molensteen om Obama’s nek.

Zo weigert de nog steeds populaire oud-president Bill Clinton zich duidelijk uit te spreken voor Obama. Eerder deze week draaide hij live op primetime overduidelijk om een simpele steunbetuiging heen.

Toch stemming?
En het ziet er naar uit dat Hillary Clinton nog niet klaar is met Obama. Er gaan geruchten dat het op de Democratische partijconventie eind augustus toch tot een symbolische stemming
tussen de beide Democratische kandidaten komt.

Hillary weigert die geruchten tegen te spreken. Ze zegt alleen dat het belangrijk is ‘dat mijn achterban het gevoel krijgt dat ze een rol hebben gespeeld en hun geluid wordt gehoord’. Over haar strategie om dat te bereiken doet ze geen uitlatingen.

21:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.