05-08-08

Obama toont McCain als marionet van oliebedrijven

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft een televisiespot gemaakt die zijn Republikeinse concurrent John McCain afschildert als een marionet van de oliebedrijven.

Tegenaanval
McCain had eerder een spot gemaakt over Obama. Daarin wisselt hij beelden van Obama af met beelden van Paris Hilton en Britney Spears. Daarmee wilde het campagneteam van McCain duidelijk maken dat Obama vooral een beroemdheid is en niet noodzakelijkerwijs een goed politicus. Obama's team verweet McCain dat deze liever lastercampagnes voert dan te debatteren over echte onderwerpen.

Nieuwe spot
De Democratische senator reageerde met een spot waarin geïnsinueerd wordt dat McCain een marionet is van de grote oliemaatschappijen. "Telkens je je tank vult, vullen de oliemaatschappijen hun zakken", zo zegt een voice-over. "Nu vult BP de campagne van John McCain met twee miljoen dollar". Voorts toont het spotje McCain die naast huidig president George W. Bush staat. "Na een president in de handen van de oliesector kunnen we ons geen tweede veroorloven", luidt het nog.

18:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.