20-07-08

Obama ontmoet Afghaanse president Karzai

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft zondag een ontmoeting gehad met de Afghaanse president Hamid Karzai. Obama verwijt Karzai dat hij te weinig doet om zijn land weer op te bouwen en vindt dat er meer Amerikaanse troepen naar Afghanistan moeten.

Obama en Karzai spraken elkaar en lunchten samen in het presidentieel paleis in Kabul. Eerder op de dag sprak Obama Amerikaanse militairen toe op de basis Camp Eggers. Obama zei trots te zijn op het werk dat de soldaten in Afghanistan verrichten.

De Democraat is, net als zijn Republikeinse tegenstrever John McCain, voor een verhoging van het aantal Amerikaanse troepen in Afghanistan. Obama vindt dat er nog zo'n zevenduizend manschappen naar het land gestuurd moeten worden.

Officieel bezoekt Obama het Midden-Oosten als lid van een onderzoeksdelegatie van het Amerikaanse Congres. Maar hij is er toch vooral als presidentskandidaat die werkt aan zijn buitenlandbeleid. Later deze week gaat Obama nog naar Israël, waar hij zal spreken met premier Ehud Olmert, en naar Ramallah voor een onderhoud met de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

20:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.