03-07-08

Bill en Barack praten weer

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama en Bill Clinton hebben voor het eerst in lange tijd met elkaar gesproken. Tijdens de voorverkiezingen van de afgelopen maanden was er stevige animositeit ontstaan tussen de twee mannen. 

De voormalige president voerde fel campagne voor zijn vrouw Hillary. Daarbij ging hij in de ogen van Obama en zijn aanhang af en toe over de schreef. Zo noemde Bill Clinton Obama standpunt over Irak "een sprookje". Ook maakte Clinton racistische getinte opmerkingen. 

Maar maandagochtend hebben Obama en Clinton in een twintig minuten durend telefoongesprek de plooien weer gladgestreken, als de woordvoerders van beide mannen geloofd mogen worden. 

Geweldig
Een Obama-woordvoerder noemde het gesprek "geweldig". "Obama heeft altijd gevonden dat Bill Clinton één van de grootste leiders en één van de slimsten is van het land. Hij verheugt zich erop om Clinton weer te zien op het campagnepad en om adviezen van hem te ontvangen", zei woordvoerder Burton.

Een zegsman van de voormalige president verklaarde dat Bill Clinton graag campagne wil voeren voor Obama. "President Clinton blijft onder de indruk van senator Obama en zijn campagne", aldus woordvoerder McKenna. 

Afgelopen vrijdag verschenen Obama en Hillary Clinton al samen op het campagnepad, in het plaatsje Unity in New Hampshire.

18:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.