27-06-08

Speech Obama en Clinton in Unity

23:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Obama en Clinton op weg naar Unity

22:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Obama en Clinton voeren samen campagne

De democratische presidentskandidaat Barack Obama en zijn voormalige tegenstrever Senator Hillary Clinton, samen op campagne in Unity, New Hampshire.   (foto: Reuters)De Amerikaanse senator Hillary Clinton en de gedoodverfde Democratische presidentskandidaat Barack Obama voerden vandaag samen campagne in de plaats Unity (Engels voor eenheid) in New Hampshire. Clinton zei dat als de kiezers verandering willen ze op Obama moeten stemmen.

Ze zei dat de presidentskandidaat van de Republikeinen, John McCain, heel andere ideeën heeft dan de twee Democratische kopstukken. ,,Hij wil nog jaren, misschien zelfs decennnia in Irak blijven'', zei Clinton over McCain. Ze stelde dat als McCain de verkiezingen wint er in de Verenigde Staten niets verandert. Clinton deed een oproep aan de mensen die in de Democratische voorverkiezingen op haar stemden, maar in de presidentsverkiezingen van november niet willen gaan stemmen of erover denken McCain te steunen. Clinton vroeg die aanhangers hun standpunt te herzien.

Nadat Clinton de toespraak van ,,de volgende president van de Verenigde Staten'' had aangekondigd, omhelsden de twee Democratische prominenten elkaar. Obama herinnerde eraan dat zowel hijzelf als Clinton tijdens de Democratische voorverkiezingen in Unity 107 stemmen kreeg. ,,Die 214 stemmen zijn nu voor het veranderen van Amerika'', meende Obama.

,,Ik ben trots dat ik haar een vriend mag noemen'' zei de Democratische presidentskandidaat over Clinton. ,,En ik weet hoe hard de partij en het land Bill en Hillary nodig hebben in de maanden en jaren die voor ons liggen.''

Begin juni moest Clinton erkennen dat ze de verbeten en dure strijd binnen de Democratische Partij om de kandidatuur voor het presidentschap had verloren van Obama.

22:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

26-06-08

Obama wil werk maken van groene energie

21:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

25-06-08

Bill Clinton steunt Obama, maar niet van harte

Bill Clinton heeft zijn steun uitgesproken voor Barack Obama. Maar van harte ging dat niet. Een woordvoerder van Bill Clinton stuurde een email uit met daarin één zin: "President Clinton zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Barack Obama de volgende president wordt van de Verenigde Staten." Deze houding van Bill Clinton is weinig genereus nu Barack Obama de financiële putten zal vullen van Hillary en Bill. Hopelijk beseft Bill Clinton dit snel en zal hij zich de volgende maanden wat positiever inzetten voor Obama.

20:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Clinton vraagt Obama om haar schulden te betalen

De campagne van Hillary Clinton heeft hen opgezadeld met een schuldenberg van 22 miljoen dollar, ruim 14 miljoen euro. Hillary Clinton roept nu de hulp in van Barack Obama om haar schulden te kunnen afbetalen. Obama stemt daarmee in om zo te tonen dat hij de eenheid bij de Democraten wil herstellen. Een zeer genereus gebaar dus van hem. Want elke dollar dat hij geeft aan Clinton is een dollar die hij zelf niet kan gebruiken.

 

19:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Hillary Clinton denkt niet aan het vicepresidentschap

Senator Hillary Clinton heeft dinsdag verklaard dat ze niet denkt aan de functie van vicepresident naast Barack Obama in het Witte Huis. Zij heeft bovendien haar aanhangers afgeraden een proteststem uit te brengen ten voordele van de republikeinen.

"Ik zoek geen andere baan", bevestigde de voormalige First Lady tijdens haar eerste dag in het Congres na haar verlies in de voorverkiezingen. "Dat is iets waar ik niet aan denk en dat bovendien volledig de bevoegdheid van senator Obama is", verklaarde Clinton. Clinton en Obama zullen vrijdag voor het eerst deelnemen aan een gezamenlijke bijeenkomst in New Hampshire. "Al wie voor mij heeft gestemd tijdens de voorverkiezingen, heeft weinig voeling met de republikeinse partij", verklaarde ze. "Als u zich zorgen maakt om zaken die ook mij zorgen baren, dan moet u bij onze democratische partij blijven en stemmen voor senator Obama."

18:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

20-06-08

Barack TV: The country I love

14:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)