13-06-08

Obama zet website op om roddels te ontkrachten

Barack Obama heeft een website opgezet om roddels en hele en halve onwaarheden die via internet over hem worden verspreid te ontkrachten. De stap is opvallend omdat Amerikaanse politici er gewoonlijk voor kiezen om verzonnen negatieve verhalen over hen te negeren en er niet juist meer aandacht op te vestigen door ze te ontkennen.

Republikeinen de loef afsteken
Obama is de eerste zwarte kandidaat die door een van de grote partijen wordt voorgedragen voor het presidentschap. Met het opzetten van de website probeert zijn campagneteam een verwachte reeks aanvallen van Republikeinsgezinde particuliere actiegroepen, die omdat ze formeel niet door campagneteams bestuurd worden onbeperkt geld mogen werven voor televisiespots, een slag voor te zijn.

Beledigingen
De website bestrijdt onder meer de verhalen dat Obama een moslim zou zijn, dat hij als kind in Indonesië op een radicale islamitische school zou hebben gezeten en dat hij in de Senaat de eed niet met zijn hand op de Bijbel, maar op de Koran zou hebben afgelegd. Ook Obama's echtgenote Michelle is een favoriet doelwit van conservatieven en de beledigingen beperken zich niet alleen tot internet. Fox News Channel betitelde haar onlangs als 'Obama's baby mama', een term die onder zwarte stedelingen wordt gebruikt voor een vrouw die een kind heeft van een man die niet haar echtgenoot of vaste partner is.

Website: www.fightthesmears.com

 

21:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (2)

Commentaren

Delegate Elect Its wonderful to hear from someone from the other side of the world regarding such an important issue. Obama is who our country needs to move beyond the dumb stuff. I truly belive that wanting to have the conversation is the hardest part. I was truly impressed by your site. It proves that the entire world is watching us.

Gepost door: Mellissa Prescott | 13-06-08

THANKS FoR YOUR SUPPORT

join obama worldwide on my.barackobama.com
to
keep up on what's happening.
0bamaWorldwide
Citizens Of The World For Barack Obama
Paris La France L Europe avec le Senateur OBAMA

I'M THE HOMELESS DISABLED LADY WHO KNOWS HE'S THE ONE FOR HOPE AND CHANGE!

Gepost door: darlene matthews | 14-06-08

De commentaren zijn gesloten.