05-06-08

Clinton stapt zaterdag uit race

Volgens de Amerikaanse media gaat de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton zaterdag bekendmaken dat ze zich terugtrekt uit de race naar het Witte Huis.

De Clintoncampagne heeft dat bekendgemaakt in een officiële mededeling, zo bericht onder meer nieuwszender CNN. Op een partijbijeenkomst in Washington D.C. zal Clinton onder meer haar fans bedanken.

De voormalige First Lady gaat volgens de bronnen zaterdag ook aankondigen dat ze Barack Obama gaat steunen in de aanloop naar de presidentsstrijd van november, waar Obama het voor de Democratische partij opneemt tegen de Republikein John McCain. Clinton zal daarbij verklargen de 'eenheid van de partij' te steunen.

De bijeenkomst in Washington was naar verluidt eerst gepland voor vrijdag, maar verplaatst naar zaterdag om meer volk te kunnen trekken.

Barack Obama riep zichzelf woensdag uit tot overwinnaar van de Democratische voorverkiezingen. Hij verzamelde voldoende afgevaardigden om zich te verzekeren van de Democratische nominatie voor de presidentsstrijd.

17:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.