02-06-08

Obama breekt met kerk na uitlatingen dominee

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft na twintig jaar lidmaatschap gebroken met zijn kerk, de Trinity United Church of Christ in Chicago. De kerk kwam verschillende keren negatief in het nieuws door uitspraken van predikanten.

Obama had eerder al afstand genomen van zijn vaste dominee Jeremiah Wright die zei dat Amerika de aanslagen van 11 september 2001 aan zichzelf te danken hadden en dat de regering opzettelijk hiv onder de zwarte bevolking heeft verspreid.

Blank
Toen gastdominee Michael Pfleger vorige week in zijn preek rivaal Hillary Clinton
belachelijk maakte, was voor Obama de maat vol. Volgens Foxnews zei Pfleger dat Clinton vindt dat ze recht heeft op het presidentsschap omdat ze blank is. Volgens hem vindt ze het onverdraaglijk dat de zwarte Obama de show steelt.

Obama, die niet bij de preek aanwezig was, reageerde woedend op de uitspraken. Pfleger heeft zijn excuses inmiddels aangeboden, maar Obama wil niet meer met de kerk worden geassocieerd.

Hij zei zaterdag tijdens een persconferentie dat hij het besluit met pijn in zijn hart heeft genomen, maar dat er niets anders opzit.

10:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.