15-05-08

John Edwards kiest voor Obama

Sen. John Edwards Endorses Barack Obama - Build the Momentum - Donate NowEx-presidentskandidaat John Edwards heeft zich achter Barack Obama geschaard. De voormalige senator voor North Carolina sprak gisteren officieel zijn voorkeur uit voor zijn oude rivaal tijdens een campagnebijeenkomst in Michigan.

"Ik ben hier omdat de kiezers in Amerika hun keuze hebben gemaakt, en ik ook. Help mij om Barack Obama in het Witte Huis te krijgen", sprak hij aan de zijde van de Democratische koploper.

"Er is een man die begrijpt dat dit een tijd is voor moedig leiderschap. Er is een man die in zijn hart weet dat dit de tijd is om een Amerika te smeden, niet twee. Die man is Barack Obama."

De steunbetuiging van Edwards is een belangrijke opsteker voor Obama en een nieuwe klap voor Clinton. Beide presidentskandidaten proberen al maanden de ex-senator in hun kamp te krijgen.

Edwards is mateloos populair bij de werkende klasse in de VS, een groep kiezers die Obama niet bepaald heeft omarmd.

De voormalige running mate van John Kerry heeft bovendien nog negentien gedelegeerden op zijn naam staan. Zij zullen met de aanbeveling van hun favoriet vrijwel zeker overstappen naar Obama.

Edwards is ook een van de laatste zwaargewichten binnen de Democratische partij die nog geen kant hadden gekozen. Zijn steunbetuiging is een duidelijk signaal aan zijn partijgenoten dat het tijd is om een beslissing te nemen. Edwards riep gisteren op tot eenheid. "Als deze strijd om de nominatie voorbij is –en dat is snel- broeders en zusters moeten we samen komen als Democraten."

De Clintoncampagne reageerde met haar gebruikelijke strijdlust op de steunbetuiging. "We hebben respect voor John Edwards, maar zoals de kiezers in West Virginia dinsdag hebben laten zien: dit is nog lang niet voorbij."

17:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.