09-05-08

Ex-kandidaat McGovern wil dat Clinton uit race stapt

George McGovern, die in 1972 als Democratisch kandidaat de duimen moest leggen voor de Republikein Richard Nixon, heeft Hillary Clinton opgeroepen uit de race naar het Witte Huis te stappen. Hij helt daarmee over naar het kamp van Barack Obama.

In oktober sprak McGovern nog zijn uitdrukkelijke steun uit aan de vroegere First Lady. Maar na de voorverkiezingen van dinsdag in North Carolina (ruim door Obama gewonnen) en Indiana (nipt gewonnen door Clinton), meent het Democratische zwaargewicht dat Clinton zich beter terugtrekt uit de race zodat de partij zich achter één kandidaat kan scharen die het zal opnemen tegen de Republikein John McCain.

"Ik zie niet in hoe Clinton momenteel de investituur kan krijgen. Barack Obama heeft een enorme voorsprong in termen van afgevaardigden", zei de 85-jarige McGovern, die daarmee één van de meest gerespecteerde Democraten is die de senator voor New York vraagt ermee op te houden.

Volgens berichten in de Amerikaanse media heeft Obama dinsdag vijf "superafgevaardigden" extra naar zich toe getrokken, van wie er één voorheen Clinton steunde. Volgens de Washington Post hebben meerdere van dat soort partijfunctionarissen en mandatarissen aangegeven dat zij naar de zwarte senator overleunen.

 

19:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.