04-05-08

Obama wint nipt in Guam

decorationObama heeft nu ook in Guam gewonnen. Er kwamen een record aantal kiezers opdagen voor de caucus. Maar liefst 4500 eilandbewoners brachten hunn stem uit. Obama won nipt met 7 stemmen verschil. Dit levert hem twee extra kiesmanen op. De zege is een morele opsteker voor Obama na de moeilijke weken en in het vooruitzicht van de clash in North-Carolina en Indiana.

 

09:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

Commentaren

Geen kans Hoe nobel hij maybe ook is, gekozen wordt hij niet. 1: partij is grondig verdeeld, 2: der supporters van de verliezende kandidaat zullen uit nijd voor McCain stemmen, iedereen behalve hij/zij. 3: het zuiden is grotendeels nog zo racistisch als de pest, ook de blanken redeneren " iedereen, behalve een neger" Dat is nu eenmaal zo, hoe erg dat dat ook is.
Kiezen de democraten Hillary (of Billary) dan haken de zwarten af, ze blijven thuis in november, de conservatieven komen massaal op stemmen republikeins want volgens hen is het enige recht van de vrouw nog steeds het aanrecht.
Amerikanen zijn soms een raar volkje.
De Republikeinen zijn een hechte partij, de afgevallen kandidaten klitten rond McCain, McCain is een oorlogsheld, was P.O.W., gemarteld etc. Dat gaat er in als koek bij de amerikanen.
Conclusie: Ondanks dat McCain niet echt conservatief is, als een rechtse running maéte kiest (en dat zal ie beslist doen),met een goeie campagne en de democraten in chaos maakt McCain de grootste kans. Of je het nu leuk vind of niet, of je nu fan van hem bent of niet. Das puur realisme logica.
DUS: als 2 democraten vechten om een been, loopt er een republikein mee heen.

Gepost door: M.Maas | 05-05-08

De commentaren zijn gesloten.